WhatsApp: ATENTIE! BLOCATA pe iPhone, Android din 1 Ianuarie

WhatsApp va bloca accesul a sute de milioane de telefoane iPhone si Android la aplicatie incepand cu data de 1 ianuarie 2021, iata modelele vizate.

WhatsApp expirare

WhatsApp este cea mai mare si mai populara platforma de mesagerie din intreaga lume, ea fiind folosita pe peste 2 miliarde de telefoane iPhone, Android, si nu numai, iar incepand din 1 ianuarie 2021 va fi blocata pe milioane dintre ele. Vorbim despre un proces normal prin care WhatsApp trece in fiecare an, platforma blocand accesul la anumite modele mai vechi de telefoane pentru care nu mai poate oferi suport in aplicatiile sale oficiale.

WhatsApp a decis ca incepand cu data de 1 ianuarie 2021 sa fie blocat accesul la aplicatia sa pentru iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6, the iPhone 6S, toate aceste modele de telefoane fiind vechi, insa unele mai sunt folosite de multa lume. Practic, WhatsApp a decis ca orice telefoane iPhone care ruleaza iOS 9, sau o versiune mai veche, raman fara acces la aplicatia sa, astfel ca ar trebui sa faceti update la o versiune mai noua, daca puteti, sau sa cumparati un model mai nou al iPhone.

WhatsApp: ATENTIE! BLOCATA pe iPhone, Android din 1 Ianuarie

WhatsApp va fi blocata si pe anumite modele de telefoane Android, mai exact, cele care au Android 4.0.3, sau o versiune mai veche, si aici vorbim din nou despre sute de milioane de modele care vor fi afectate. Numarul unitatilor care inca nu au instalata aceasta versiune a sistemului de operare este mare, astfel ca toti cei care folosesc WhatsApp pe respectivele dispozitive vor ramane fara acces la aplicatie chiar incepand de la miezul noptii acestei zile.

WhatsApp procedeaza la fel in fiecare an, asa cum v-am mai spus deja, deci nu vorbim despre absolut nimic nou pentru oamenii care folosesc platforma in fiecare zi, din pacate pentru toata lumea. Asta inseamna ca multi oameni vor trebui sa-si cumpere alte telefoane, sau sa faca update la o versiune mai noua a Android pentru a continua sa foloseasca WhatsApp, sau ca alternativa, pot sa renunte complet la aplicatia de mesagerie, ceea ce desigur ca nu va fi pe placul multora.

WhatsApp va continua sa ofere actualizari in viitor pentru oamenii care folosesc aplicatia, si asta inseamna ca va continua si procesul de eliminare a unor telefoane vechi, care nu mai pot primi suport.