Coronavirus: Romania vrea sa vaccineze 20.000 de oameni zilnic de maine

Coronavirus Romania vaccineze 20.000 oameni zilnic maine

Valeriu Gheorghita, omul care conduce campania de vaccinare impotriva Coronavirus in Romania, a anuntat ca din 4 ianuarie se doreste vaccinarea a peste 20.000 de romani in fiecare zi odata cu redeschiderea a 90% dintre primele 370 de centre de vaccinare.

Romania a vaccinat pana acum un maxim de 5000 de romani pe zi, inainte de Anul Nou, insa cifrele au inceput sa scada, asa cum era de asteptat, dar din 4 ianuarie vaccinarea impotriva Coronavirus ar trebui sa creasca intr-un ritm accelerat in randul cadrelor medicale, si nu numai.

“Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste ultime zile, începând cu primele 10 centre din acele unităţi medicale de linie 1 şi ulterior au intrat în activitate şi celelalte centre de vaccinare.

Însă de luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social (…) Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi.”