COVID-19 Romania: 500.000 de locuri la vaccinare in ianuarie

COVID-19 Romania 500.000 locuri vaccinare ianuarie

Nu mai putin de 500.000 de locuri libere sunt disponibile pentru persoanele care vor sa se vaccineze in luna ianuarie, conform omului care coordoneaza campania de vaccinare in Romania, Valeriu Gheorghita, astfel ca toti cei interesati, se pot programa pentru a face acest lucru.

De astazi aproape 370 de centre de vaccinare sunt deschise in Romania, iar cele 500.000 de locuri sunt disponibile in primele 2 – 3 saptamani, asta pe masura ce tara noastra asteapta noi doze de vaccin de la producatorul care incearca sa asigure cererea pentru toata lumea.

“Este relevant să vedem ce se întâmplă luni, marți și miercuri, pentru că programările cresc progresiv de la o zi la alta. Numărul de sloturi libere de programare în care se pot programa persoanele este de circa 500.000 pentru primele două-trei săptămâni ale lunii ianuarie. Deci, dacă cineva vrea să se programeze, are suficiente locuri să facă acest lucru.

Mare parte dintre centrele din țară au optat pentru începerea activităților de vaccinare la capacitate maximă începând cu data de 4 ianuarie. Centrele au fost pregătite însă încă din 27 decembrie, echipate corespunzător cu toate echipamentele necesare pentru asigurarea accesului în registrul electronic național al vaccinărilor, au beneficiat de toate procedurile necesare pentru desfășurarea activităților de vaccinare și de trainingul fiecărui coordonator de centru, pentru a ști cum să opereze în acel registru electronic național al vaccinărilor.”