Guvernul Romaniei: bani oferiti medicilor pentru a promova vaccinarea

0

Guvernul Romaniei bani medicilor promova vaccinarea

Guvernul Romaniei le va oferi bonusuri in bani medicilor de familie care conving cat mai multe persoane sa se vaccineze impotriva Coronavirus, decizia fiind una care a luat multa lume prin surprindere, dar care in final va fi de bun augur pentru revenirea la normalitate.

Guvernul Romaniei a elaborat o ordonanta de urgenta care va fi adoptata pentru ca medicii de familie sa primeasca banii pentru a sustine vaccinarea impotriva Coronavirus, asa ca ramane doar sa vedem cat succes va avea in final initiativa autoritatilor.

“Sumele, vom vedea, vom discuta asupra acestor sume, nu ştiu dacă rămân cele finale din acest proiect de ordonanţă, dar faţă de proiectul iniţial a fost introdusă şi o schemă de motivare pentru medicii de familie, ca să ajute la campania de vaccinare. Da, sunt şi rezidenţi. Voluntari nu ştiu dacă sunt, în această formă. Dar, repet, a fost în primă lectură.

Va fi în procedură de avizare şi în funcţie de cum vor fi ministerele se vor adăuga lucruri şi vom vedea cum va arăta. Eu zic că schimbarea majoră este introducerea acestei scheme de motivare pentru medicii de familie. Ştim foarte bine că ei pot ajuta foarte mult. Da, trebuie să fie săptămâna viitoare aprobată. Am cerut ministrul Sănătăţii să aibă avizele pentru săptămâna viitoare.”