Android 12: SURPRIZA Google, Functie din iOS in Telefoane

Android 12 are parte de o noua functie surpriza anuntata inainte ca Google sa lanseze in mod oficial sistemul de operare, ea fiind preluata din iOS.

Android 12 hibernare

Android 12 este urmatoarea versiune majora a sistemului de operare dezvoltat de catre compania Google, iar astazi aflam una dintre primele surprize importante care urmeaza sa fie oferite de catre compania americana. Mai exact, cei de la Google au decis sa implementeze in cadrul Android 12 o noua functie speciala pentru utilizatorii din intreaga lume, aceasta aducand optiunea de a pune aplicatiile nefolosite intr-un mod de “hibernare” pentru a economisi din spatiul de stocare ocupat de ele.

Android 12 va avea aceasta functionalitate implementata ca o premiera de catre cei de la Google, iar scopul este de a le oferi utilizatorilor o schimbare in ceea ce priveste experienta de utilizare de care au parte. Functionalitatea nu se refera la aplicatiile care sunt folosite in mod activ de catre utilizatori, adica nu aplicatii deschise si inchise din fundal, ci aplicatii instalate in telefoane, dar nefolosite, care sunt bagate in acest mod de “hibernare” pentru a elibera spatiul de stocare din telefoane.

Android 12: SURPRIZA Google, Functie din iOS in Telefoane

Android 12 aduce aici o functie care exista si in iOS de ceva vreme, cei de la Apple implementand pentru iPhone si iPad un sistem similar, cu dezintalarea partiala a aplicatiilor pentru a elibera spatiu de stocare daca ele nu sunt folosite. In cazul iOS e necesara reinstalarea aplicatiilor pentru a le folosi, ele avand doar documentele salvate in telefoane, insa aplicatia in sine dispare, si e foarte posibil ca in cazul Android 12 sa fie vorba despre ceva similar din 2021.

Android 12 are aceasta descoperire facuta multumita discutiilor pe care le poarta inginerii celor de la Google pe forumurile in care vorbesc despre modificarile care sunt facute pentru sistemul de operare. Asta inseamna ca marea schimbare este pregatita in mod activ pentru a fi oferita in versiunea finala a Android 12 care va fi lansata undeva pe la sfarsitul verii, insa ar trebui sa o vedem prezentata in mod oficial undeva prin cursul lunii mai.

Android 12 va veni si cu alte schimbari importante pentru toata lumea, insa iata ca am aflat-o pe prima dintre ele, si poate una dintre cele mai importante care vor fi oferite pentru noi toti.