Calea Lactee: Oamenii de Stiinta ULUITI de Noua Descoperire

Calea Lactee este in centrul unei noi descoperiri impresionante care i-a uluit pe oamenii de stiinta din toata lumea, iata ce au observat acestia.

Calea Lactee putina

Calea Lactee este galaxia din care facem parte, ea fiind gazda pentru milioane, peste milioane, de stele si planete in momentul de fata, insa toate acestea sunt tinute impreuna de ceea ce oamenii de stiinta numeste materie intunecata. Cercetatorii cauta de foarte multa vreme sa desluseasca misterele materiei intunecate care exista in Calea Lactee, dar si in multe alte zone din univers, insa pana in momentul de fata n-au reusit sa ofere prea multe explicatii cu privire la ea.

Calea Lactee era considerata gazda pentru cantitati mari de materie intunecata, insa o recenta descoperire a “dat peste cap” tot ceea ce se stia in legatura cu aceasta materie misterioasa din univers. La aceasta concluzie s-a ajuns dupa ce oamenii de stiinta au analizat cu atentie mai mare stelele din centrul galaxiei Calea Lactee care se invart cu viteza foarte mare si emit lumina in univers, ele avand denumirea de pulsar, si sunt in centrul intregii teorii.

Calea Lactee: Oamenii de Stiinta ULUITI de Noua Descoperire

Calea Lactee ar avea mai putina materie intunecata in centrul sau, acolo unde exista acesti pulsari, deoarece cantitatea de lumina emisa de catre ei e mai mare decat s-ar fi crezut. Calea Lactee a avut majoritatea calculelor cu privire la materia neagra din univers facute in baza faptului ca galaxia e intr-o stare de echilibru, si ca structura sa nu se modifica atat de mult, insa in realitate se pare ca oamenii de stiinta au calculat gresit cantitatea de materie intunecata din ea.

“„Prin exploatarea proprietăților unice ale pulsarilor, am reușit să măsurăm accelerații foarte mici în galaxie. Lucrarea noastră deschide o nouă fereastră în dinamica galactică. De secole, astronomii au măsurat pozițiile și viteza stelelor, dar acestea oferă doar un instantaneu al comportamentul dinamic complex al galaxiei Căii Lactee. Accelerațiile măsurate de Chakrabarti și colaboratorii ei sunt cauzate direct de forțele gravitaționale din materia din galaxie, atât vizibile cât și întunecate, și oferă astfel o fereastră nouă și promițătoare asupra distribuției și compoziția materiei din galaxie și univers.”

Calea Lactee ar avea 90% din masa formata din materie intunecata, conform informatiilor furnizate de catre oamenii de stiinta chiar si dupa noile calcule, iar asta e ceva ce nu prea pare sa se schimbe. Materia intunecata pe care oamenii de stiinta nu prea par sa o poata vedea, si pe care o calculeaza doar in baza unor teorii specifice, este foarte importanta pentru Calea Lactee, si sta la baza existentei noastre, si a multor altor obiecte din univers.

Calea Lactee va avea la un moment dat deslusite misterele cu privire la materia intunecata care exista in interiorul sau, asa ca ramane sa vedem ce anume urmeaza sa mai fie dezvaluit.