Guvernul Romaniei: Inca 8 milioane de doze de vaccin impotriva Coronavirus comandate

Guvernul Romaniei 8 milioane doze vaccin coronavirus

Guvernul Romaniei a comandat inca 8 milioane de doze de vaccin impotriva Coronavirus pentru cetatenii Romaniei, acestea urmand a fi livrate ca parte a comenzii facute de catre Uniunea Europeana pentru cetatenii din comunitate in cursul anului trecut.

Guvernul Romaniei a cerut 8 milioane de doze din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european, iar ele li se vor alatura celor 12.780.080 milioane de doze pe care tara noastra urma deja sa le primeasca de la autoritatile europene.

“Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetățeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19.

Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală.

În plus față de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna și contractate deja de România.
Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieți salvate și un pas în plus câștigat împotriva COVID-19.”