Planeta Neptun: Cercetatorii UIMITI de INCREDIBILA Observare

Planeta Neptun este in centrul unei observatii incredibile care i-a uimit pe cercetatorii din intreaga lume, iata ce s-a intamplat in sistemul solar.

Planeta Neptun ciocnire

Planeta Neptun are dezvaluita o foarte incredibila observare pe care oamenii de stiinta au facut-o, si care ne dezvaluie cam cat de multe secrete ale sistemului solar inca ne-au ramas necunoscute in momentul de fata. Mai exact, oamenii de stiinta spun ca dupa formarea sistemului solar planeta Neptun ar fi fost cu 10% – 20% mai aproape de soare, insa pozitia sa a fost mutata in zona in care se afla acum, si se pare ca nu tocmai intr-un mod placut.

Planeta Neptun ar fi fost implicata intr-o serie de coliziuni de-a lungul timpului cu diverse obiecte care calatoreau prin sistemul solar, insa ea ar fi fost aruncata din zona in care se afla atunci in urma unei ciocniri violente. Conform oamenilor de stiinta, cu miliarde de ani in urma, planeta Neptun s-a ciocnit de o alta care era in orbita in jurul soarelui, aceea fiind aruncata in afara sistemului solar, iar Neptun a ajuns in zona in care se afla in acest moment.

Planeta Neptun: Cercetatorii UIMITI de INCREDIBILA Observare

Planeta Neptun s-ar fi ciocnit de acea planeta de deoarece orbitele lor in jurul soarelui erau identice, iar la un moment dat s-au intersectat, si in urma acestei ciocniri violente, stim care dintre planete a iesit castigatoare. Multe dintre obiectele care se afla in centura Kuiper, cea din apropiere de planeta Neptun, au ajuns acolo prin coliziuni cu alte planete din sistemul solar, unii spunand ca inclusiv Pluto a fost catapultata acolo in urma unei situatii similare.

Planeta Neptun a trecut printr-o coliziune foarte serioasa pentru a fi aruncata pe o distanta atat de mare din zona in care se afla si pana in cea in care rezita acum, iar oamenii de stiinta au concluzionat ca nu putea fi altceva decat o coliziune planetara. Ceea ce anunta ei este foarte interesant pentru ca asa se explica posibila disparitie a unei planete din sistemul solar, desi nu planeta Neptun a fost cea “creditata” intotdeauna cu “aruncarea” ei.

Planeta Neptun ramane in centrul foarte multor discutii si teorii, foarte multe secrete ale sale ramanan inca nedescoperite, si asta nu e tocmai ceva intamplator, cercetatorii avand multe de aflat in legatura cu ea.