DIGI Romania: PROBLEMA Serioasa pentru MILIOANE de Clienti

DIGI Romania inca nu a rezolvat o problema foarte serioasa pentru milioane de clienti din toata tara, iata ce trebuie sa stie foarte multi acum.

DIGI Romania pastrare

DIGI Romania este in centrul unui foarte important anunt oficial venit de la autoritatile din Romania, care au dezvaluit o veste extrem de buna pentru milioane de romani din toata tara, dar ea nu rezolva o problema mare. Mai exact, cei de la DIGI Romania au reusit sa-si creasca acoperirea GSM in Romania in ultimul an, si asta intr-un procent surprinzator de mare pentru un proiect de acest gen, insa cu toate acestea nu a rezolvat o problema mare.

DIGI Romania a extins acoperirea GSM in mai multe zone din Romania, si ofera acoperire mai buna in interiorul cladirilor, dar din pacate nu a rezolvat marea problema a performantelor de care beneficiaza clientii sai. Mai exact, desi DIGI Romania are acum acoperire mai buna in Romania, ramane totusi problema faptului ca ofera viteze de internet foarte, foarte, slabe pentru clienti, chiar si in orasele in care are acoperire 4G buna, ceea ce nu e ideal.

DIGI Romania: PROBLEMA Serioasa pentru MILIOANE de Clienti

DIGI Romania inca are o retea 4G cu viteze maxime de 100 Mbps in Romania in momentul de fata, dar asta doar in anumite zone, in altele viteza maxima fiind de 75 Mbps, iar in cazul 3G vitezele sunt de doar 15 Mbps. Pentru anul 2021, aceste viteze sunt extrem de mici, sunt tipice pentru lansarea retelelor 4G, in anii 2014/2015, dar de atunci DIGI Romania nu a mai evoluat in ceea ce priveste performantele retelelor sale pe partea de internet mobil in Romania.

DIGI Romania si-a imbunatatit acoperirea GSM, a facut o retea 5G in Romania, dar pe partea de viteze pentru internetul mobil a ramas la nivelul lansarii retelelor 4G, si sansele ca asta sa se schimbe sunt nule. Cei de la DIGI Romania vor sa investeasca acum in 5G, fara sa se mai uite la imbunatatirea 4G pentru ca nici nu prea mai are logia sa faca asta in 2021, viitorul fiind al retelei 5G care e deja prezenta in unele zone din Romania.

DIGI Romania se va concentra pe 5G, care ofera oricum viteze cu mult, mult, mai mari decat cele ale retelelor 4G, astfel ca va incerca sa-si faca viitoarea retea in baza lor, si sa lase infrastructura de acum asa cum e.