Facebook are acces la mesajele private ale utilizatorilor sai, la fel si FBI

facebook acces mesaje private

Facebook are acces la mesajele private pe care utilizatorii le trimit prin intermediul platformei de mesagerie, acest lucru fiind evidentiat foar clar dupa ce FBI a obtinut un ordin judecatoresc pentru a primi mesajele private ale unui utilizator, si le-a primit.

Facebook le-a furnizat celor de la FBI informatii cu privire la unul dintre cei care au intrat in sediul Congresului SUA la inceputul lunii, iar printre datele pe care le-a putut oferit s-au numarat si mesajele private ale respectivei persoane, desi teoretic asta nu prea era posibil.

Facebook s-a laudat cu faptul ca Facebook Messenger are mesajele criptate, si ca nimeni nu le poate citi, dar realitatea este ca totul este nimic mai mult decat o mare minciuna, iar compania poate accesa mesajele noastre private oricand doreste.

Facebook vede tot ceea ce facem in cadrul retelei de socializare, fie ca e vorba despre mesaj private, din chat, sau din alte postari, asa ca toata minciuna privind criptarea este fix acelasi lucru, si e bine sa stii acest lucru.

“Într-o plângere penală depusă miercuri împotriva rezidentului din New York, Christopher M. Kelly, a fost dezvăluit un mandat de percheziție pe contul său de Facebook. După ce a fost informat despre postările de pe Facebook dintr-un cont al lui Kelly care conțin imagini cu el la furtuna din Capitolul SUA din 6 ianuarie, FBI și-a căutat mesajele private, precum și adresa IP legată, numărul de telefon și adresa Gmail. Printre datele furnizate de Facebook se aflau mesaje private cu alți utilizatori.”