Facebook are acces la mesajele private ale utilizatorilor sai, la fel si FBI

0

facebook acces mesaje private

Facebook are acces la mesajele private pe care utilizatorii le trimit prin intermediul platformei de mesagerie, acest lucru fiind evidentiat foar clar dupa ce FBI a obtinut un ordin judecatoresc pentru a primi mesajele private ale unui utilizator, si le-a primit.

Facebook le-a furnizat celor de la FBI informatii cu privire la unul dintre cei care au intrat in sediul Congresului SUA la inceputul lunii, iar printre datele pe care le-a putut oferit s-au numarat si mesajele private ale respectivei persoane, desi teoretic asta nu prea era posibil.

Facebook s-a laudat cu faptul ca Facebook Messenger are mesajele criptate, si ca nimeni nu le poate citi, dar realitatea este ca totul este nimic mai mult decat o mare minciuna, iar compania poate accesa mesajele noastre private oricand doreste.

Facebook vede tot ceea ce facem in cadrul retelei de socializare, fie ca e vorba despre mesaj private, din chat, sau din alte postari, asa ca toata minciuna privind criptarea este fix acelasi lucru, si e bine sa stii acest lucru.

“Într-o plângere penală depusă miercuri împotriva rezidentului din New York, Christopher M. Kelly, a fost dezvăluit un mandat de percheziție pe contul său de Facebook. După ce a fost informat despre postările de pe Facebook dintr-un cont al lui Kelly care conțin imagini cu el la furtuna din Capitolul SUA din 6 ianuarie, FBI și-a căutat mesajele private, precum și adresa IP legată, numărul de telefon și adresa Gmail. Printre datele furnizate de Facebook se aflau mesaje private cu alți utilizatori.”