Gaura Neagra SPECTACULOASA care a ULUIT Toti Cercetatorii

Gaura neagra spectaculoasa care a uimit toti cercetatorii este in centrul unui fenomen uluitor descoperit in premiera de catre oamenii de stiinta.

Gaura neagra constanta

Gaura neagra din centrul unei galaxii indepartate i-a uluit pe toti cercetatorii din cauza unui fenomen spectaculos care are loc acolo, si asta pentru ca nu se intampla foarte des ca oamenii de stiinta sa observe fenomene de acest gen. Mai exact, cercetatorii au observat ca gaura negra din galaxia ESO 253-3 arunca in mod regulat energie in univers, iar tocmai asta i-a surprins pe oamenii de stiinta pentru ca in mod normal asa ceva nu se intampla in galaxii.

Gaura neagra genereaza explozii puternice de energie in univers o data la aproximativ 114 zile, astfel ca in ultimi 6 ani oamenii de stiinta au detectat nu mai putin de 17 evenimente de acest gen. Conform datelor inregistrate de catre oamenii de stiinta, aceste explozii de energie generate de catre gaura neagra au avut loc acum aproximativ 600 de milioane de ani, insa au fost detectate abia acum din cauza distantei la care se afla galaxia fata de Pamant.

Gaura Neagra SPECTACULOASA care a ULUIT Toti Cercetatorii

Gaura neagra din galaxia care genereaza aceste explozii de lumina ar fi de cam 20 de ori mai mare decat cea din galaxia noastra, deci are o masa de 80 de milioane de ori mai mare decat cea a soarelui. Toate aceste explozii de energie sunt de fapt stele inghitite de catre gaura neagra din acea galaxie, in procesul sau de devorare a acestor obiecte cosmice ea aruncand in univers gaze, diverse alte particule, plus energia si lumina pe care le vedem pe Pamant.

“În inima unei galaxii aflate la mai mult de 570 milioane de ani lumină distanță, energia izbucnește în spațiu atât de constant, încât astrofizicienii au numit galaxia Old Faithful, precum celebrul gheizer previzibil din Parcul Național Yellowstone. Aproximativ o dată la 114 zile, rachete apar din centrul galaxiei ESO 253-3 (evenimentele au avut loc de fapt cu aproape 600 de milioane de ani în urmă, dar oamenii de știință le văd acum pentru prima dată din cauza cât de departe trebuie să călătorească lumina de galaxie pentru a ajunge pe Pământ).”

Gaura neagra din acea galaxie va fi mai mult ca sigur monitorizata in continuare pentru ca fenomenul in sine este unul care se intampla foarte rar in universl, cel putin pana acum. Oamenii de stiinta au mai observat si in alte galaxii cate o gaura neagra care emite explozii de energie in univers, dar aceasta este prima oara cand ei vad explozii atat de regulate, si va fi interesant de vazut ce vor mai descoperi pe masura ce monitorizarea continua.

Gaura neagra din galaxia noastra nu a emis vreodata in mod atat de constant explozii de energie in univers, desi e considerata ca fiind una activa, insa iata ca exista si altele mult mai active.