Raed Arafat: masurile de relaxare si un avertisment important

Raed Arafat masurile relaxare avertisment

Raed Arafat a confirmat ca in Bucuresti vor fi aplicate o serie de masuri de relaxare dupa ce rata de incidenta privind cazurile de Coronavirus a scazut sub 3 la 1000 de locuitori, barurile, restaurantele, cinematografele, etc, urmand a se redeschide cu capacitate limitata.

Raed Arafat avertizeaza totusi ca masurile de relaxare sunt reversibile, si ca n-ar trebui sa ne relaxam, mai ales ca Romania e in situatia paradoxala de a aplica masuri de relaxare in timp ce restul tarilor civilizate intaresc masurile de restrictie pentru a isi proteja cetatenii.

“La nivel național, până în acest moment, s-a lucrat pe baza acestor incidențe care au fost stabilite prin Hotărâre de Guvern (sub 1,5 la mie, între 1,5 și 3 la mie și peste 3 la mie). Sunt în fiecare zi localități care ies sau intră (sub restricții – n.r.) fix pe baza acestor incidențe.

N-aș zice că ne relaxăm, că nu e corect să spunem că ne relaxăm. E un cuvânt pe care îl folosim toți, dar noi trebuie să înțelegem că se reiau unele activități. HoReCa trebuie să fie responsabilizată să respecte aceste reguli: 30 la sută, nu 50, nu 40, ci 30 la sută, una din trei mese și așa mai departe. Până la orele 21:00.”