Calea Lactee: Descoperirea BIZARA, ce se ASCUNDE in Galaxie

Calea Lactee are o descoperire bizara anuntata de catre oamenii de stiinta, iata ce se ascunde in galaxie, si ce trebuie sa stim chiar acum.

Calea Lactee sextuplu

Calea Lactee este in centrul unei descoperiri bizare pentru ca oamenii de stiinta au descoperit ca in galaxia noastra se ascunde ceva ce ei nu credeau ca vor vedea prea curand, dar ceva ce exista in realitate acolo. Mai exact, oamenii de stiinta care monitorizeaza cu atentie galaxia noastra au descoperit un sistem solar complet neobisnuit, acesta fiind format din 6 stele care se invart una in jurul celeilalte, eclipsandu-se constant in raport cu Pamantul.

Calea Lactee ar avea acest sistem solar la aproximativ 2000 de ani lumina distanta fata de Pamant, adica suficient de departe pentru ca el sa apara ca un singur obiect luminos, care ocazional se intuneca. Aceasta intunecare despre care vorbim are la baza faptul ca in mod constant cate una dintre stele se interpune intre sistemul solar si Pamant, iar asa de aici se pare ca acel punct luminos din Calea Lactee este uneori intunecat, dar nu e asa.

Calea Lactee: Descoperirea BIZARA, ce se ASCUNDE in Galaxie

Calea Lactee este gazda pentru foarte multe obiecte neobisnuite, insa acum vorbim despre ceva care i-a uimit pe foarte multi dintre cercetatori, iar ast apentru ca rareori au ocazia sa vada asa ceva. Un sistem solar format din 6 stele care se orbiteaza reciproc nu e tocmai ceva obisnuit chiar si pentru Calea Lactee, iar ele sunt in general foarte greu de observat, astfel ca situatia in sine e una care a ridicat foarte multe semne de intrebare pentru oamenii de stiinta.

“Acest sistem de șase stele este suficient de departe de Pământ (puțin mai puțin de 2.000 de ani lumină distanță) încât telescoapele nu își pot rezolva stelele individuale, care se estompează într-un singur punct de lumină. În schimb, astronomii au reușit să repereze acel punct de lumină care se luminează și se estompează într-un model neobișnuit, datorită înclinației stelelor de a se eclipsa în mod regulat.”

Calea Lactee are trei sisteme de acest gen descoperite pana acum, deci vorbim despre ceva rar in cercetarile facute in decursul a sute de ani, insa e posibil ca in galaxie sa mai fie si multe altele. Acest sistem solar a fost descoperit doar pentru ca orbita stelelor se aliniaza perfect cu cea a Pamantului, iar asa cercetatorii care monitorizeaz Calea Lactee au reusit sa descopere ceea ce se ascundea la atat de mare distanta de planeta noastra.

Calea Lactee va mai avea cu siguranta descoperite si alte sisteme solare de acest gen in viitor, insa ramane de vazut cate vor mai deveni vizibile, si cat va mai dura pana cand vor aparea noi descoperiri.