Planeta Pluto: ULUITOR Anunt, ce era ASCUNS Cercetatorilor

Planeta Pluto este in centrul unui uluitor anunt, iata ce era ascuns de cercetatori pana in momentul de fata, si cat de mult conteaza pentru noi.

Planeta Pluto ocean

Planeta Pluto este una dintre cele mai misterioase din sistemul solar, iar asta pentru ca ca a fost atat de putin monitorizata de catre cei de la NASA, ea aflandu-se la o distanta foarte mare de Pamant. Aceasta distanta uriasa fata de Pamant a facut planeta Pluto extrem de greu de vizitat de-a lungul timpului, astfel ca o descoperire recenta ridica foarte multe semne de intrebare cu privire la ceea ce se intampla acolo in momentul de fata.

Planeta Pluto ar avea, conform celor mai recente informatii vis-a-vis de ea, un ocean subteran despre care cercetatorii n-au stiut prea multe pana in momentul de fata, aceasta fiind o descoperire surprinzatoare. Vorbim despre un ocean subteran care nu a fost explorat de catre cineva, dar care s-ar fi format impreuna cu planeta Pluto, la nu foarte mult timp dupa aparitia sa, si care a evoluat de-a lungul timpului in ceea ce se crede ca ar exista acum.

Planeta Pluto: ULUITOR Anunt, ce era ASCUNS Cercetatorilor

Planeta Pluto ar avea acest ocean subteran inca in forma lichida, si asta din cauza radiatiilor importante care inca mai exista in corpul cosmic, acestea impiedicand inghetarea apei care exista acolo. Dupa cum prea bine stiti deja, planeta Pluto se afla la distanta foarte mare de Pamant in momentul de fata, astfel ca radioactivitatea este singurul lucru care inca mai mentine apa in stare lichida, ceva ce parea imposibil cu foarte mult timp in urma, dar care e real.

“O nouă analiză a datelor din misiunea NASA New Horizons la Pluto, combinată cu o nouă modelare a formațiunii lumii, sugerează că planeta pitică s-a dezvoltat la începutul istoriei sistemului nostru solar, cu un ocean lichid. Caracteristicile suprafeței planetei pitice au mai mult sens dacă a fost modelată fierbinte și rapidă, formându-se în mai puțin de 30.000 de ani dintr-un atac de impact. Aceste efecte ar lăsa Pluto fierbinte, cu un ocean lichid încă încălzit de radioactivitate astăzi.”

Planeta Pluto nu a fost monitorizata intens de vreo misiune trimisa de catre NASA catre corpul cosmic, astfel ca acum unii oameni de stiinta incearca sa convinga NASA sa mai trimita o nava de explorare acolo. Desigur ca asta ar necesita peste 10 ani de pregatire si calatorie catre corpul cosmic, astfel ca planeta Pluto ar fi la distanta foarte mare de explorare in momentul de fata, dar asta nu inseamna a un asemenea plan ar fi imposibil de pus in practica.

Planeta Pluto este una dintre cele mai misterioase din sistemul solar, una dintre cele care a fost cel mai putin explorate, insa asta nu inseamna ca lucrurile nu se pot schimba in viitorul apropiat.