Planeta Marte: Cele 7 Minute de TEROARE Dezvaluite de NASA

Planeta Marte este in centrul unui anunt extrem de important, iata cele 7 minute de teroare despre care vorbeste NASA, si cat de importante sunt.

Planeta Marte este tinta principala a foarte multor misiuni care se desfasoara in momentul de fata, si a altora care vor veni, iar cei de la NASA vorbesc despre ceva care a surprins multa lume. Mai exact, NASA vorbeste despre cele 7 minute de teroare din aterizarea pe care robotul Perseverance va trece in momentul in care va ateriza pe planeta Marte, iar mai sus puteti vedea o animatie care ne arata cum anume ar trebui sa se intample acest proces.

Planeta Marte urmeaza sa gazduiasca noul robot spatial peste 22 de zile, cand este programata aterizarea pe suprafata sa, astfel ca atunci se va trece prin aceasta procedura complexa despre care ni se vorbeste acum. Cei de la NASA au mentionat cele “7 minute de teroare” pentru ca aceasta este perioada de timp necesara pentru ca robotul sa aterizeze pe planeta Marte, o perioada care pare scurta, dar care este extrem de importanta pentru misiunea sa.

Planeta Marte: Cele 7 Minute de TEROARE Dezvaluite de NASA

Planeta Marte este atat de departe de Pamant incat e nevoie de 10.5 minute pentru ca semnalele radio sa calatoreasca de acolo pana pe Pamant, asa ca aterizarea pe care o va face robotul va fi una controlata de sistemele sale. In toata aceasta perioada, cei de la NASA nu vor avea vreun fel de control asupra felului in care robotul aterizeaza pe planeta Marte, deci vor afla ceea ce s-a intamplat abia dupa ce aterizarea a avut loc, fie ca e un succes, sau nu.

“Nu lăsați pe nimeni să vă spună altceva – aterizarea pe Marte este greu de făcut. Dar femeile și bărbații din această echipă sunt cei mai buni din lume în ceea ce fac. Când nava noastră spațială va atinge vârful atmosferei Marte la aproximativ trei mile și jumătate pe secundă, vom fi gata.”

Planeta Marte este un loc foarte periculos pentru omenire, iar cei de la NASA declara ca aceasta parte a misiunii este cea mai periculoasa dintre toate, lucru usor de inteles daca ne gandim ca totul se face automat. Practic, robotul celor de la NASA se va baza pe software-ul din calculatorul sau de bord pentru a ateriza pe planeta Marte, ceva ce s-ar putea dovedi a fi mai problematic decat pare, dar care trebuie sa se intample fara cusur, pana la urma.

Planeta Marte va mai avea roboti trimisi acolo, si intr-un final vor ajunge inclusiv oamenii, asa ca de succesul acestei misiuni depind foarte multe altele la care cei de la NASA au lucrat, si inca lucreaza.