Guvernul Romaniei: ALERTA pentru Milioane de Romani din Tara

Guvernul Romaniei alerta frauda carrefour

Guvernul Romaniei a inceput saptamana cu o noua alerta care vizeaza milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca vorbim din nou despre probleme serioase pe care nimeni nu prea pare sa le poata rezolva, din pacate pentru noi toti.

Guvernul Romaniei ne alerteaza mai jos, prin intermediul institutiei guvernamentale CERT-RO, in legatura cu faptul ca imaginea Carrefour este folosita in cadrul unui nou atac prin care datele clientilor sunt vizate pentru furt si folosire in diverse scopuri malitioase.

“O nouă campanie de tip #scam vizează clienții #Carrefour din România. Asemenea tentative de fraudă își fac apariția recurent și se folosesc de site-uri cu domenii din ce în ce mai diverse: .xyz, .site, .bar, .shop, .buzz etc. Astfel, încurajăm utilizatorii care primesc astfel de mesaje prin intermediul clienților de chat precum #WhatsApp să:
1. Evite accesarea unor link-uri provenite din surse necunoscute.
2. Verifice mereu existența unei promoții pe canalele oficiale ale companiei (site sau social media)
3. Contacteze imediat banca, Politia si CERT-RO, dacă a furnizat într-o astfel de campanie malițioasă date cu caracter personal, date de autentificare sau date de card.
ℹ️ Mai multe despre aceste tipuri de SCAM și cum le putem evita.”