Guvernul Romaniei: Planul pentru redeschiderea scolilor din 8 februarie

Guvernul Romaniei plan redeschidere scoli

Guvernul Romaniei pregateste un plan pentru a permite redeschiderea scolilor in tara noastra incepand cu data de 8 februarie, iar mai jos aveti cateva dintre detaliile cu privire la ceea ce urmeaza sa se intample incepand de lunea viitoare in tara noastra.

Guvernul Romaniei spune ca planul va fi elaborat de catre Ministerul Educatiei impreuna cu cel al Sanatatii, ca angajatii din scoli vor fi vaccinati, si asa se spera ca raspandirea Coronavirus sa nu aiba loc cu o intensitate la fel de mare precum in toamna anului trecut.

“Ne dorim cu toții să ne întoarcem la o viață normală.

Veste bună este că majoritatea școlilor se vor redeschide de luni și vor fi reluate cursurile cu prezență fizică.

Redeschiderea școlilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educației si Ministerul Sănătății pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din cadrul unităților de învățământ.

Vor fi luate măsuri astfel încât orele să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Un alt aspect încurajator este faptul că mulți angajați din învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare: 193.573, din care 117.245 sunt deja programați pentru vaccinare, și 27.033 s-au vaccinat deja.”