Planeta Marte: Anuntul INCREDIBIL, ce Era Crezut IMPOSIBIL

Planeta Marte este vizata de un nou anunt incredibil facut de catre oamenii de stiinta, iata ce era crezut total imposibil de catre acestia pana acum.

planeta Marte magma

Planeta Marte are parte de o noua descoperire incredibila facuta de catre cercetatori, aceasta aratandu-ne inca o data, daca mai era cazul, ca nu stim foarte multe in legatura cu acest corp cosmic apropiat de Pamant. Mai exact, se pare ca planeta Marte are activitate vulcanica mult mai recenta decat se cretea acum cativa ani, iar asta in urma analizarii cu o atentie mai mare a unora dintre urmele lasate pe suprafata sa de catre lava care a fost produsa de vulcani.

Planeta Marte nu ar mai avea vulcani activi, daca este sa dam crezare celor spuse de catre oamenii de stiinta, iar asta pentru ca, din cate se credea pana recent, ei s-ar fi stins acum foarte, foarte multa vreme. In realitate, se pare ca urmele lasate de catre lava lor pe suprafata de pe planeta Marte sugereaza faptul ca activitatea nu s-ar fi intrarupt decat acum cateva zeci de mii, sau cel mult, milioane de ani, fiind mult mai recenta decat credeau cercetatorii.

Planeta Marte: Anuntul INCREDIBIL, ce Era Crezut IMPOSIBIL

Planeta Marte nu ar avea aceasta teorie a activitatii vulcanilor formulata doar de pe urma analizarii urmelor lasate de lava pe suprafata sa, ci si pe baza unor inregistrari audio facute de catre robotul NASA care o viziteaza. Se pare ca nava InSight a celor de la NASA ar fi inregistrat o serie de semnale seismice neobisnuite care provin de undeva din interiorul planetei Marte, acestea fiind considerate de catre unii ca dovada a faptului ca magma inca e in miscare acolo.

“Este o constatare foarte interesantă și, dacă este confirmată, sugerează că Marte ar putea pătrunde în panteonul lumilor active vulcanic în prezent în cadrul sistemului nostru solar. Cu puține excepții, evoluția termică a unei planete guvernează totul.”

Planeta Marte ar trece de la activitate vulcanica zero la activitate vulcanica intensa, iar asta in conditiile in care in sistemul solar nu prea exista corpuri cosmice care sa se poata lauda cu asa ceva. Desigur ca e nevoie de dovezi si mai clare ale faptului ca activitatea vulcanica inca exista pe planeta Marte, insa pentru ca acest lucru sa se intample, probabil ca e nevoie ca oamenii sa aterizeze pe suprafata sa, si sa ramana acolo pentru o perioada mai lunga de timp.

Planeta Marte ramane totusi in atentia lumii intregi de foarte multa vreme, si va ramane in continuare, iar asta deoarece este unul dintre corpurile cosmice extrem de importante pentru omenire.