Samsung: Anuntul ce Parea IMPOSIBIL, Ce Decizie a fost Luata

Samsung este in centrul unui anunt care parea complet imposibil, dar care propulseaza compania pe o pozitie mult mai importanta decat credeau multi.

Samsung procesoare

Samsung este una dintre cele mai mari companii din lume, si unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile de pe planeta, insa grupul in sine este implicat in multe industrii in momentul de fata. Una dintre acestea vizeaza productia de microchip-uri pentru diverse dispozitive electronice, prin aceasta divizie a Samsung fiind produse procesoarele pentru majoritatea telefoanelor proprii, dar si procesoare pentru alti parteneri, inclusiv placi video.

Samsung nu e tocmai o companie care sa aiba cele mai avansate procese de fabricare, insa chiar si asa, colaborarea cu AMD pentru integrarea pacilor video ale americanilor in telefoanele coreenilor ar putea merge mai departe de atat. AMD vrea sa isi creasca cu 50% productia de procesoare si placi video, si desi TSMC se ocupa de asta acum, compania taiwaneza nu are suficiente linii de productie pentru a satisface nevoile americanilor, asta in principal din cauza Apple, care ii acapareaza o mare parte din capacitatea de productie.

Samsung: Anuntul ce Parea IMPOSIBIL, Ce Decizie a fost Luata

Samsung pare sa fie solutia la care AMD va apela pentru a-si creste productia cu 50% in perioada urmatoare, sau cel putin asta sustine presa din Coreea de Sud in momentul de fata. Conform publicatiilor locale, Samsung ar urma sa preia o parte din productia de procesoare si placi video ale AMD pentru a acoperi necesari in vederea cresterii cu 50% a productiei, asa cum vrea compania americana, si asta s-ar putea intampla undeva in viitorul apropiat.

Samsung isi finalizeaza acum procesul de fabricatie de 3nm pentru microchip-uri, iar in Texas, SUA, a investit 10 miliarde de dolari intr-o fabrica in care va folosi aceasta tehnologie. Pentru AMD, aceasta fabrica ar fi ideala, si i-ar permite sa aiba aproape inclusiv capacitatea de productie uriasa de care are nevoie, dar e necesar ca Samsung sa isi duca intai planurile la bun sfarsit, si mai apoi vom vedea daca va fi aleasa si pentru aceasta colaborare.

Samsung nu a spus nimic deocamdata in legatura cu acest posibil parteneriat cu AMD, insa nimeni nu s-ar fi gandit ca ar putea fi o solutie pentru productia de procesoare si plavi video ale companiei americane.