Ministerul Sanatatii: Prima Reactie Adversa SEVERA Dupa Vaccinare impotriva Coronavirus

Ministerul Sanatatii reactie adversa severa vaccinare

Ministerul Sanatatii a anuntat prima reactie adversa severa inregistrata in Romania dupa vaccinarea a peste 600.000 de persoane, aceasta fiind raportata la un medic din Valcea care a suferit din cauza unei paralizii temporare faciale dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer.

Ministerul Sanatatii mentioneaza ca aceasta reactie adversa inregistrata ar fi una rara, ea fiind intalnita si in SUA la un medic vaccinat, ea fiind regasita si la alte tipuri de vaccinuri, si e singura din Romania dupa administrarea a peste 600.000 de doze, cel putin din datele oficiale.

“Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri.”