RCS & RDS: PROBLEMA pentru care Inca NU Exista un Raspuns

RCS & RDS are in fata o problema serioasa pentru care inca nu exista un raspuns foarte clar, iata ce decizie foarte importanta trebuie luata.

RCS & RDS necunoscut

RCS & RDS, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din toata Romania in momentul de fata, are in fata o problema pentru care inca nu exista un raspuns, dar une care ar putea fi extrem de serioasa. Desi cei de la RCS & RDS au decis in 2019 sa faca o retea 5G in Romania, si sa o extinda in surprinzator de multe locatii din tara, din pacate compania a folosi echipamente de la compania Huawei, si aici apare cea mai mare problema.

RCS & RDS ar putea fi obligata sa elimine acele echipamente din reteaua sa 5G, fie acum, fie in decursul urmatorilor ani, asa cum s-a decis deja in anumite tari de pe glob in aceasta situatie. In unele tari s-a interzis complet folosirea echipamentelor Huawei pentru retelele de telefonie mobila 5G, iar daca in Romania se va lua o decizie similara, atunci e posibil ca RCS & RDS sa fie obligata sa-si elimine din start toate echipamentele pe care le-a folosit deja.

RCS & RDS: PROBLEMA pentru care Inca NU Exista un Raspuns

RCS & RDS a spus ca foloseste o combinatie de echipamente de la Huawei si Ericsson pentru statiile 5G din Romania, fara a spune si care e ponderea, insa echipamentele chinezilor sunt mult mai ieftine. E posibil ca acestea sa fie si mai multe in reteaua 5G a celor de la RCS & RDS, iar daca e asa, atunci in momentul in care se va decide ce se intampla cu Huawei, e posibil sa vina si o decizie de la autoritati care sa dea peste cap ceea ce s-a facut pana acum.

RCS & RDS nu stie deocamdata ce se va intampla cu aceste echipamente, autoritatile evitand sa iea vreo decizie, si desi ea trebuia sa vina in 2020, e posibil sa vina abia in 2021, poate, daca se va gasi timp pentru ea. Autoritatile din Romania vor sa organizeze in 2021 licitatia pentru frecventele 5G, insa e posibil ca asta sa nu se intample nici anul acesta, dar cei de la RCS & RDS au oprit investitiile in 5G din 2020 tocmai din cauza necunoscutului.

RCS & RDS ar putea reveni la investitii in 2021, dar asta numai daca se va sti ceva foarte clar in legatura cu echipamentele care pot fi folosite, si cine va putea folosi retelele 5G.