Huawei: Noul ATAC Serios Lansat IMPOTRIVA Companiei Google

Huawei a lansat un nou atac foarte serios impotriva companiei Google, iata ce decizie a venit de la compania chinezeasa, si cat conteaza acum.

Huawei petale

Huawei a lansat un nou atac serios impotriva companiei Google, chinezii dorind sa arate ca sunt capabili sa ofere o varietate de servicii chiar si fara a fi “legati” in vreun fel de compania americana. Huawei a lansat in 2020 Petal Search, un motor de cautare care a fost gandit pentru a fi un fel de alternativa la Google Search, dar principala sa utilitate consta in gasirea de aplicatii care nu pot fi instalate in telefoanele sale in lipsa Google Play Store.

Huawei merge acum mai departe si vrea sa lanseze Petal Translate, o alternativa pentru Google Translate, compania chinezeasca inregistrand marca deja in China, si cel mai probabil o va face in alte zone de pe glob. Cuvantul Petal pare sa fi fost ales ca inlocuitor pentru Google in serviciile pe care Huawei vrea sa le ofere, ele fiind cele care lipsesc acum din telefoanele sale, sub forma de aplicatii, pentru ca online unele inca mai pot fi accesate acum.

Huawei: Noul ATAC Serios Lansat IMPOTRIVA Companiei Google

Huawei nu are cum sa rezolve problema lipsei Google Play Store din telefoanele sale, si asta inseamna ca nici aplicatiile Android din magazin nu pot fi instalate, mai ales ca Google Mobile Services lipsesc deasemenea. Cei de la Huawei incearca sa gaseasca alternativele cele mai bune pentru telefoanele pe care le vand in intreaga lume, iar asta inseamna intr-o buna masura si preluarea ideilor celor de la Google si oferirea lor sub alte denumiri.

Huawei nu prea are de ales in momentul de fata pentru ca desi Donald Trump a plecat de la Casa Alba, noul presedinte al SUA, Joe Biden, nu pare dispus sa ii permita companiei sa-si desfasoare activitatea asa cum o facea inainte. In aceasta idee, Huawei continua cu oferirea de altenrative pentru serviciile Google care lipsesc din telefoanele sale, iar acest proces ar trebui sa continue nu doar in anul 2021, ci probabil inclusiv in cursul anului 2022.

Huawei a reusit pana acum sa ofere alternative destul de bune pentru aplicatiile Google care au disparut din toate telefoanele sale, dar ramane de vazut ce va reusi sa ofere in final.