Klaus Iohannis: Anunt privind situatia scolilor din Romania

Klaus Iohannis situatie scoli coronavirus

Klaus Iohannis a facut astazi un anunt cu privire la situatia scolilor din Romania dupa redeschiderea lor in plina pandemie de Coronavirus, iar in ciuda zecilor de persoane descoperite infectate in primele zile, se pare ca lucrurile stau bine.

Klaus Iohannis vorbeste dupa trei zile de scoala in care era imposibil sa se vada vreun impact al pandemiei de Coronavirus asupra scolilor deoarece perioada de incubatie a virusului e mult mai lunga, deci abia peste o saptamana am putea vedea primele semne ale redeschiderii scolilor.

“Ne-am uitat la școlile din România care s-au redeschis fizic pentru copii în semestrul II și pot să vă spun că situația este bună. Sunt peste 10.000 de școli care funcționează fizic, cu elevii prezenți în școală. Sunt aproximativ 6.000 de unități de învățământ – peste 6.000 de unități – care funcționează în scenariul galben, asta însemnând că o parte semnificativă din copii merg fizic la școală, dar unii rămân în sistemul on-line. Summa summarum, peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic școala de luni, 8 februarie. Asta reprezintă pentru 70% din totalul elevilor din România.”