Fuchsia: Anunt IMPORTANT de la Google cu Privire la Android

Fuchsia este in centrul unui anunt foarte important care vine de la compania Google cu privire la inlocuitorul Android si ceea ce va aduce el pentru noi.

Fuchsia linux

Fuchsia este sistemul de operare pe care compania Google il dezvolta in paralel cu Android, si ca o alterantiva pentru actualul sau sistem de operare, el fiind gandit ca un inlocuitor mult mai versatil. Mai exact, cei de la Google au gandit Fuchsia ca un sistem de operare care sa poata fi folosit pe telefoane, tablete, televizoare, in masini, etc, astfel ca dezvoltarea sa este foarte importanta pentru viitorul companiei, dar si al produselor pe care ar urma sa ruleze el.

Fuchsia are astazi parte de un anunt foarte important care vine de la compania Google, mai exact americanii au gandit sistemul de operare intr-un asemenea mod incat el sa poata rula atat aplicatii pentru Android, cat si cele pentru Linux. Vorbim despre o decizie foarte importanta pe care compania Google a luat-o in ceea ce priveste sistemul sau de operare, iar asta ii va oferi acces la toate aplicatiile din Google Play Store, dar chiar si la ceea ce exista pentru Linux.

Fuchsia: Anunt IMPORTANT de la Google cu Privire la Android

Fuchsia este un sistem de operare care nu este bazat pe Linux, ceea va face folosirea sa cu atat mai interesanta deoarece vorbim despre un software care ar putea avea probleme de compatibilitate tocmai pentru ca are o baza diferita. Fuchsia va folosi un sistem numit Starnix pentru a facilita rularea aplicatiilor pentru Android, sau Linux, iar aceata implementare ar urma sa elimine necesitatea de a mai rula o masina virtuala cu Linux pentru a-l folosi, sau a rula aplicatii gandite pentru el.

“Pe măsură ce extindem universul software-ului pe care dorim să-l rulăm pe Fuchsia, întâlnim un software pe care dorim să-l rulăm pe Fuchsia pe care nu avem capacitatea de a-l recompila. De exemplu, aplicațiile Android conțin module de coduri native care au fost compilate pentru Linux. Pentru a rula acest software pe Fuchsia, trebuie să putem rula binaruri fără a le modifica. De exemplu, vom rula câteva binare de test de nivel scăzut din arborele sursă Android, precum și binare din Linux Test Project.”

Fuchsia ar putea sa fie exact ceea ce are Google nevoie in momentul de fata, mai exact un sistem de operare care sa fie o alternativa cu adevarat viabila pentru Android, dar care sa fie compatibil si cu Linux. Desigur ca pentru ca acest lucru sa se intample, e nevoie ca dezvoltarea Fuchsia sa decurga asa cum isi doresc cei de la Google, insa aici e nevoie de mai multa rabdare pentru ca totul sa fie finalizat, si asta se va intampla peste o perioada lunga de timp.

Fuchsia va fi lansat de catre compania Google undeva in cursul urmatorilor ani, insa nimeni nu stie foarte clar cand ar urma sa se intample acest lucru, deci trebuie sa mai avem rabdare.