Ministerul Sanatatii: ALERTA privind Mastile de Protectie Impotriva Coronavirus

Ministerul Sanatatii alerta masti supapa

Ministerul Sanatatii a emis astazi o alerta foarte importanta pentru toti romanii care poarta masti de protectie pentru a preveni infectarea cu noul Coronavirus, si e foarte bine sa stiti ca mastile cu supapa pot fi bune pentru voi, dar sunt rele pentru ceilalti.

Ministerul Sanatatii spune ca mastile cu supapa nu trebuie purtate pentru a preveni raspandirea Coronavirus deoarece la deschiderea supapei, aerul posibil contaminat al celui care o poarta va fi eliminat in jurul sau, si daca e infectat, el va infecta si alte persoane.

“Măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.
Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei.
Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.
Tipurile de măști recomandate sunt:
Măștile care acoperă în întregime nasul și gura;
Măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;
Măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii;
Măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.”