WhatsApp: ATENTIE! SECRETUL ce Pune in PERICOL Multi Oameni

WhatsApp este iar in centrul unei atentionari extrem de importante pentru miliarde de utilizatori, iata pericolul adus de un secret foarte bine pastrat.

WhatsApp navigare

WhatsApp este folosita de peste 2 miliarde de oameni de pe intregul glob, platforma de mesagerie fiind extrem de populara in continuare multumita faptului ca ofera atat de multe functii utile. Printre acestea nu se numara inca si unele pe care utilizatorii le cer de ani de zile, insa cei de la WhatsApp incearca sa le ofere oamenilor cat mai multe dintre noutatile pe care le asteapta, iar asta reprezinta o problema care pune de fapt utilizatorii in pericol.

WhatsApp este o aplicatie atat de populara incat o varietate de clone ale sale au fost create de catre diversi oameni din intreaga lume, iar ele sunt folosite pentru a sparge telefoanele utilizatorilor, si a le fura datele. Cele mai simple dintre ele sunt gandite pentru a intercepta mesajele pe care utilizatorii WhatsApp le primesc, acestea fiind trimise catre serverele hackerilor imediat ce ajung in telefoanele utilizatorilor, astfel ca aceia au o copie a mesageriei tuturor.

WhatsApp: ATENTIE! SECRETUL ce Pune in PERICOL Multi Oameni

WhatsApp este clonata si in aplicatii mai complexe, care sunt pline de malware si au menirea de a infecta telefoanele oamenilor pentru a le fura mult mai multe date, inclusiv cele bancare. Chiar recent a fost dezvaluita o astfel de aplicatie facuta de catre o firma din Italia specializata in securitate informatica, ea distribuind o clona a WhatsApp pentru a spiona tinte specifice, insa oricine o instala avea toate informatiile din telefon retrimise prin serverele lor.

WhatsApp este in general clonata prin aplicatii care fie sunt prezentate ca aplicatia originala, fie ca aplicatii care promit sa ofere functii suplimentare in raport cu cele disponibile, in general unele dorite de mult. Indiferent de situatie, nu trebuie sa instalati aplicatia WhatsApp de oriunde altundeva decat din App Store si Google Play Store, iar asta pentru ca asa se elimina problemele privind instalarea de aplicatii malitioase care va pot face foarte mult rau.

WhatsApp nu are cum sa rezolve aceasta problema deoarece nu controleaza internetul, asa ca nu ramane decat ca fiecare dintre noi sa fie foarte atent la ce aplicatii instaleaza in propriile telefoane mobile.