LUNA: ULUITOARE Descoperire, ce era ASCUNS de TOATA Omenirea

LUNA este in centrul unei descoperiri uluitoare, iata ce premiera a fost dezvaluita pentru toata Romania, si cat conteaza pentru toata omenirea.

LUNA hotar

LUNA are astazi parte de o descoperire uluitoare dezvaluita de catre oamenii de stiinta, iar asta ne ofera in premiera posibilitatea de a vedea ce se ascunde la mare distanta de Pamantul pe care ne aflam. Mai exact, cercetatorii chinezi au reusit sa descopere, multumita unei nave spatiale care cerceteaza partea intunecata a lunii, o roca neobisnuita care se afla intr-o pozitie si mai neobisnuita, ei crezand ca aceasta ar fi ramas acolo in urma impactului unui meteorit.

LUNA este lovita in mod constant de catre diverse roci care se deplaseaza cu viteze foarte mari prin spatiul cosmic, iar un impact cu un meteorit poate lasa o roca intr-o pozitie precum cea pe care o vedeti in imaginea de mai jos. Felul in care s-a intepenit piatra in suprafata de pe luna este ceva cu adevarat neobisnuit, si teoretic pare a fi ceva care a fost amplasat acolo cu mare grija, insa in realitate nu e nimic mai mult decat rezultautl unui impact.

LUNA: ULUITOARE Descoperire, ce era ASCUNS de TOATA Omenirea

luna hotar piatra
FOTO: CNSA.

LUNA e lovita constant de roci, asa cum v-am spus, iar cea pe care o vedeti mai sus e rezultatul unei coliziuni care se pare ca nu a avut loc cu chiar atat de mult timp in urma, dar vorbim despre sute, sau mii de ani. In mod normal procesul de eroziune, care se resimte si pe luna, desi nu exista atmosfera, e responsabil pentru modificarea formelor rocilor de acest gen, insa iata ca acum vorbim totusi despre ceva destul de diferit, insa pare sa fie natural.

“Impacturile repetate, stresurile provocate de ciclul termic și alte forme de intemperii pe suprafața lunară ar tinde să descompună rocile în forme mai mult sau mai puțin „sferice”, având suficient timp. Gândiți-vă la modul în care plajele stâncoase poartă pietre pentru a forma forme netede și rotunde în timp, împingându-se în repetate rânduri în valuri. Cu siguranță aș ghici o origine ca ejectare de impact de la un crater din apropiere. Este posibil ca o rocă cu acest raport de aspect să fi putut fi produsă printr-un proces cunoscut sub numele de spalație, unde fragmente intacte de rocă sunt suflate de pe suprafața din apropiere fără a experimenta același grad de presiuni de șoc pe care le suferă ținta imediată.”

LUNA nu a mai avut pana acum descoperita vreo roca de acest gen pe suprafata sa pentru ca partea intunecata nu a fost explorata foarte intens de catre cei de la NASA, sau alte agentii spatiale. Acum ca si China a devenit atat de interesata de explorarea spatiului cosmic, e foarte posibil sa vedem foarte curand si mai multe informatii importante cu privire la ceea ce se ascunde dincolo de atmosfera Pamantului, si sunt multe de descoperit.

LUNA ramane in atentia tuturor in momentul de fata, iar asta nu se va schimba prea curand pentru ca se descopera prea multe informatii extrem de importante pentru omenire.