COVID-19 Romania: Vaccinarea Persoanelor Vindecate este Posibila

COVID-19 Romania vaccinare persoane vindecate posibila

Vaccinarea persoanelor infectate si vindecate de COVID-19 este posibila, si chiar recomandata de catre unii doctori, si nu numai, deoarece numarul de anticorpi generati este crescut substantial, iar raspunsul imun este prelungit serios in timp de catre vaccin.

“Mă pot vaccina dacă am făcut deja COVID-19? Da, vaccinarea este recomandată și persoanelor care au avut COVID-19.
Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. Din cauza riscurilor crescute pe care le prezintă COVID-19, vaccinarea este recomandată și persoanelor care au trecut deja prin boală.
Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta. Este foarte rar ca o persoană care s-a infectat cu SARS-CoV-2 să se reinfecteze în primele 90 de zile. Așadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp.
Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea vaccinului.”