Planeta Marte: LIVE VIDEO cu Aterizarea Perseverance a NASA

Planeta Marte are prezentata astazi live aterizarea robotului Perseverance al NASA, iata cum poti urmari o misiune unica in istoria omenirii.

Planeta Marte este astazi in centrul atentiei deoarece robotul Perseverance al NASA urmeaza sa aterizeze la ora 20:00, iar agentia spatiala americana transmite in direct intregul eveniment. Mai sus aveti o transmisiune live facuta de catre NASA pentru ca intreaga lume sa vada cum aterizeaza pe planeta Marte nava spatiala care contine robotul Perseverance, americanii trimitand acolo si primul elicopter care va zbura pe o alta planeta decat Pamantul.

Planeta Marte nu este tocmai prietenoasa cu omul, sau cu misiunile de acest gen, iar NASA descrie aceasta aterizare ca fiind cele 7 minute de teroare, o descriere potrivita pentru ceea ce se va intampla. Din cauza distantei dintre planeta Marte si Pamant, nava care contine robotul Perseverance va ateriza singura, totul durand 7 minute, iar inginerii NASA nu vor putea interveni in tot acest timp pentru a corecta eventuale probleme.

Planeta Marte: LIVE VIDEO cu Aterizarea Perseverance a NASA

Planeta Marte nu are parte de prima aterizare de acest gen facuta de catre NASA, robotul trimis in 2021 de catre agentia spatiala americana trecand printr-o procedura similara. Situatia de acum este totusi mult mai importanta deoarece Perseverance are misiunea de a aduna si probe care vor fi trimise de pe planeta Marte spre Pamant la un moment dat, dar va si zbura peste suprafata corpului cosmic pentru a explora noi zone necunoscute.

“Principala problemă este că atmosfera marțiană este prea groasă pentru a o ignora – sau vă va topi nava spațială. Pe de altă parte, atmosfera este prea subțire pentru a se putea baza pe parașute – sau nava ta spațială se va prăbuși. Perseverance lander își va pierde o mare parte din viteza sa ridicată prin desfășurarea unei parașute uriașe, dar apoi va trece la rachete și, în sfârșit, presupunând că totul merge bine, va culmina cu o macara Sky care se deplasează, care va coborî încet roverul Perseverance de dimensiunea unei mașini la suprafață cu frânghii .”

Planeta Marte are o atmosfera este prea densa in anumite zone, si exista riscul ca nava sa se topeasca literalmente, dar exista si zone unde densitatea e atat de scazuta incat parasutele nu sunt utile. In aceasta idee, NASA a montat si rachete pe nava care transporta Perseverance pe planeta Marte, astfel incat acestea vor reduce viteza de deplasare la aterizare, si nava nu va fi distrusa intr-un impact exploziv cu suprafata planetei.

Planeta Marte va avea transmisiunea live inceputa la ora 20:00, insa aterizarea in sine probabil ca va avea loc putin mai tarziu, dar chiar si asa, vom avea destule de vazut in aceasta searade pe corpul cosmic.