Guvernul Romaniei: Programarea pentru Vaccinare cu AstraZeneca Deschisa in Romania

0

Guvernul Romaniei programare vaccinare astrazeneca

Guvernul Romaniei a anuntat astazi ca a dat startul programarilor pentru vaccinare cu AstraZeneca pentru persoanele care sunt eligibile sa fie imunizate in aceasta etapa a campaniei de vaccinare, totul fiind disponibil prin platforma dezvoltata de catre STS.

Guvernul Romaniei anunta ca in aceasta situatie, oricare dintre romanii din tara care sunt dornici sa se vaccineze cu serul AstraZeneca, se pot programa cu minim 3 zile, si maxim 20 de zile, inainte de momentul in care vor fi imunizati.

“Programarea pentru vaccinarea cu AstraZeneca
În baza cerințelor stabilite de CNCAV, platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost actualizată și permite programarea persoanelor eligibile pentru vaccinare din această etapă, astfel:
– cu minim 72 de ore înainte de efectuarea primei doze de vaccin;
– pentru o perioadă de 20 de zile începând cu prima zi disponibilă.
În fiecare zi se deschide o perioadă de alte 20 de zile începând cu prima zi disponibilă pentru programarea la vaccinare.
Exemplu:
Astăzi, 17 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 21 februarie (ora 08.00) și până în data de 12 martie (ora 20.00).
Mâine, 18 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 22 februarie (ora 08.00) și până în data de 13 martie (ora 20.00).
*Ora de la care se calculează minimul de 72 de ore este ora 23.59, iar prima oră pentru care se poate efectua programarea este 08.00, ora începerii programului de vaccinare în centrele deschise.”