ALERTA de la Guvernul Romaniei privind Noile TEPE de pe OLX

alerta Guvernul Romaniei tepe olx

Guvernul Romaniei continua sa emita alerte pentru toti romanii pe masura ce un numar tot mai mare de atacuri au loc plecand de la anunturi plasate pe website-uri OLX, iar din pacate nu se prea intrevede vreo rezolvare rapida a situatiei prin care trecem.

Guvernul Romaniei prezinta mai jos noua metoda de atac pe care o folosesc unii pentru a ii pacali pe cei care plaseaza anunturi in platforma OLX, si trebuie sa fiti extrem de atenti pentru a nu ajunge sa aveti datele, sau banii, furate/i de catre hackeri.

“UPDATE metodă #SCAM care vizează clienții OLX din România. Persoanele care pun produse la vânzare în platformă au supriza de a fi contactați de indivizi care conversează exclusiv în limba engleză.
Recent, echipa CERT-RO a fost notificată despre posibilitatea ca unii utilizatori să fie contactați de atacatori care nu comunică în limba română, care se arată interesați de produs și se declară dispuși să plătească inclusiv o sumă considerabilă pentru transport, așa cum se poate observa din imaginile alăturate.
Rezultatul final este același, convingerea utilizatorului contactat să-și introducă datele de card pe o pagină de #phishing creată sau controlată de atacatori, pe care o accesează dintr-un link trimis tot de acești infractori cibernetici. Evitați furnizarea unor astfel de date pe site-uri nesigure, în special după accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute!”