Guvernul Romaniei: AVERTISMENT pentru MILIOANE dintre Romani

Guvernul Romaniei avertisment phishing timp real

Guvernul Romaniei anunta astazi un avertisment extrem de important pentru milioane de romani din toata tara, si vorbim despre o noua problema extrem de serioasa, atacurile de phishing in timp real care vizeaza clienti ai bancilor din Romania.

Guvernul Romaniei prezinta mai jos, prin CERT-RO, ce inseamna un asemenea tip de atac, si cum se diferentiaza el de un atac de tip phishing obisnuit, astfel ca puteti vedea mai clar ce se intampla si cum va puteti proteja impotriva acestor probleme.

“chipa CERT-RO atrăgea atenția în noiembrie 2020 despre o serie de atacuri de tip #RealTimePhishing care aveau ca țintă clienți ai unor bănci din România. Ce diferențiază acest tip de atac de unul clasic de tip #phishing?
În cazul phishing-ului, miza atacatorilor este extragerea de date personale și financiare pentru a fi folosite mai târziu cu scopul a-ți lua ilicit bani din cont sau pentru a le vinde mai departe. Într-un atac de tip real-time phishing, site-ul fraudulos este conectat ÎN TIMP REAL cu platforma de online banking a băncii vizate.
Practic, odată ce utilizatorul introduce datele sale de autentificare pentru serviciul de internet banking, pagina de phishing cere utilizatorului să aștepte procesarea, cu un mesaj de tipul “Așteptați aprobarea băncii pentru solicitarea dvs. Vă rog să nu închideți fereastra.”
ℹ️ Mai jos puteți viziona cum funcționează o astfel de schemă frauduloasă și cum pot fi detectate astfel de site-uri capcană.”