Politia Romana: 5200 de Amenzi pentru Nerespectarea Masurilor de Protectie

Politia Romana amenzi nerespectare masuri

Politia Romana a detaliat astazi din nou masurile pe care le-a luat dupa ce a facut controale in Romania si a depasitat nerespectarea masurilor de protectie impotriva Coronavirus, iar mai jos puteti vedea toate detaliile cu privire la actiunile desfasurate.

Acțiunile angajaților Ministerului Afacerilor Interne și ale reprezentanților celorlalte instituții cu competențe în limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 au continuat și în ultimele 24 de ore, la nivel național.

Astfel, aproximativ 17.500 de efective alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, precum și angajați ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale au gestionat aproximativ 1.500 de acțiuni în contextul COVID 19.

Echipele mixte de control au verificat peste 4.600 de operatori economici, aproximativ 200 de operatori transport persoane și peste 8.700 de locații obiective de interes, precum restaurante, terase autoservire sau fastfood-uri. Totodată, au fost verificate peste 78.000 de persoane.

În urma misiunilor de verificare au fost aplicate, în total, 5.228 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.029.115 lei. Dintre acestea, peste 4.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 854.265 lei, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina, izolarea și de protecție individuală.

De asemenea, peste 600 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate agenților economici, instituțiilor publice sau persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, ori a măsurilor privind organizarea programului de lucru sau a restricțiilor privind deplasarea persoanelor, cuantumul acestora fiind de peste 170.000 de lei.

Totodată, au fost întocmite patru dosare penale în care sunt cercetate cinci persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Cetățenii au sesizat situațiile de încălcare a măsurilor de protecție sanitară la linia TelVerde 0800.800.165, în ultimele 24 de ore înregistrându-se șase apeluri telefonice, din care două au fost confirmate. Acestea au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a patru județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Obiectivul acțiunilor Ministerului Afacerilor Interne rămâne protejarea sănătății cetățenilor, de aceea, acțiunile de verificare vor continua și în perioada următoare.”