Anuntul Huawei si Decizia cu care a SURPRINS pe TOATA Lumea

Huawei a luat o decizie eextrem de importanta care a socat pe toata lumea, iata ce face compania, si cat de mult conteaza pentru toata lumea.

anunt huawei reducere

Huawei, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane din intreaga lume, a luat o decizie care a uluit deja atat partenerii sai, cat si clientii care-i cumpara telefoanele si diversele alte produse. Mai exact, din cauza problemelor pe care Huawei le are in momentul de fata cu achizitionarea de componente de ultima generatie pentru telefoanele sale, compania a decis sa nu isi vanda divizia prin care dezvolta aceste produse, dar va reduce substantial productia lor.

Huawei intentioneaza sa reduca cu 60% productia de telefoane in cursul anului 2021 din cauza problemelor pe care le aduc sanctiunile impuse de catre SUA, situatia in sine fiind una extrem de serioasa pentru companie. Huawei ar fi inceput deja sa isi notifice partenerii din intreaga lume despre situatia in care se afla, si asta inseamna ca vom vedea o schimbare radicala pe piata telefoanelor, chinezii putand iesi din topul celor mai mari producatori de telefoane.

Anuntul Huawei si Decizia cu care a SURPRINS pe TOATA Lumea

Huawei ar vrea sa produca in 2021 intre 70 – 80 de milioane de telefoane, mai putin de jumatate fata de cele 189 de milioane vandute in 2020, diferenta fiind uriasa, dar e data si de vanzarea diviziei Honor. Telefoanele Honor reprezentau vasta majoritate a celor vandute de catre Huawei la nivel global, iar vanzarea acestei divizii catre un consortiu chinez are drept efect si o reducere substantiala a numarului de telefoane vandute efectiv, insa separat de asta se reduce suplimentar producta.

“Huawei Technologies și-a notificat furnizorii că comenzile sale pentru componente smartphone vor scădea cu peste 60% în acest an. Huawei a notificat furnizorii că intenționează să comande suficiente componente pentru 70 de milioane până la 80 de milioane de smartphone-uri în acest an, potrivit oamenilor de la mai mulți furnizori. Gama reprezintă o scădere de peste 60% față de cele 189 de milioane de smartphone-uri livrate de Huawei anul trecut.”

Huawei are o problema serioasa din cauza faptului ca nu poate cumpara componentele care ii fac telefoanele cu adevarat competitive pe plan global, si fara ele produsele nu ar fi cu adevarat dorite. In aceasta idee, cei de la Huawei par sa fi decis sa isi concentreze resursele in cu totul alte locuri decat pe telefoanele mobile, iar asta inseamna o reconfigurare serioasa a pietei telefoanelor mobile, ceva ce probabil ca putini se asteptau sa vada acum.

Huawei va ramane totusi unul dintre cei mai importanti producatori de telefoane mobile din intreaga lume, doar ca e greu de spus in ce masura va ramane in topul celor care vand si cele mai multe telefoane.