Valeriu Gheorghita: Efectele Vaccinurilor Administrate in Romania

Valeriu Gheorghita efecte vaccinuri romania

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, a dezvaluit ca vaccinurile administrate pana acum in Romania pe putin peste 800.000 de romani, au efectele dorite, adica impiedica raspandirea Coronavirus in randul populatiei.

Valeriu Gheorghita spune ca acelasi lucru se vede si in alte tari in care s-a facut vaccinare in masa, si pe masura ce numarul de oameni vaccinati creste, va scadea si numarul celor infectati, in mod teoretic, doar ca va fi nevoie de timp pentru ca toate acestea sa se intample.

“Slavă Domnului că astăzi avem un vaccin, prin care ne putem proteja, și vom vedea care va fi evoluția de aici înainte, însă suntem convinși cu toții, pentru că datele, inclusiv din România, dar și din celelalte țări unde campania de vaccinare a decurs foarte bine, arată o eficiență a vaccinului în viața de zi cu zi, în sensul în care s-a dovedit scăderea incidenței cazurilor de COVID-19.

Acest lucru l-am observat și noi în rândul persoanelor vaccinate în etapa 1, de asemenea la persoanele care sunt vaccinate din centrele sociale, din căminele de bătrâni. a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI 24.”