Planeta Venus in Imagini INCREDIBILE Facute pe Suprafata Sa

Planeta Venus apare in nou imagini incredibile care au fost facute pe suprafata sa, iata ce a fost transmis pe Pamant, si ce ne dezvaluie acestea.

Planeta Venus galbena

Planeta Venus este cea mai apropiata de Pamant, dar si una dintre cele care nu au fost prea mult explorate de catre oamenii de stiinta, iar asta pentru ca pe suprafata sa nu poate fi trimis nimic care sa nu poata fi usor distrus. Mai exact, pe suprafata de pe planeta Venus au fos trimisi 3 roboti de catre NASA si Roscosmos, insa niciunul dintre el nu a rezistat mai mult de cateva ore pe suprafata foarte fierbinte care exista acolo, fiind distrusi foarte rapid.

Planeta Venus a fost vizitata de catre un robot al NASA, si doi ai celor de la Roscosmos, iar abia ultimul dintre ei a reusit sa functioneze timp de aproximativ 2 ore, transmitand catre Pamant si imaginile de mai jos. Acestea au fost unele dintre cele transmise de catre robotul rusilor de pe suprafata de pe planeta Venus, asta in cele doar doua ore in care a putut supravietui acolo inainte de a fi complet distrus de catre caldura uriasa inregistrata pe suprafa.

Planeta Venus in Imagini INCREDIBILE Facute pe Suprafata Sa

Planeta Venus galbena panorama
FOTO: Donald Mitchell

Planeta Venus a avut imaginile de mai sus inregistrate de catre robotul trimis ca parte a misiunii Venera 13 a Rusiei, si vorbim despre o serie de fotografii care au ramas in istorie drept unele iconice pentru corpul cosmic. Nu mai putin de 14 imagini au fost trimise de catre robot de pe suprafata de pe planeta Venus, iar acestea au fost combinate intr-o imagine panoramica, una care a ajutat omenirea sa vada suprafata de acolo, desi nu chiar atat de fidel.

Planeta Venus galbena apropiere
FOTO: Donald Mitchell

Planeta Venus este prezentata in aceste imagini ca o lume de culoare galbena, insa oamenii de stiinta nu stiu exact ce culoare are suprafata de acolo pentru ca norii filtreaza lumina albastra, iar camerele robotului n-au fost dintre cele mai performante. Chiar si asa, aceste imagini cu suprafata de pe planeta Venus ne arata din nou cat de putine stim in legatura cu acest corp cosmic foarte important, si asta ne-ar putea ajuta in viitor sa descoperim si mai multe despre ea.

Planeta Venus nu va avea prea curand trimis vreun robot care sa o exploreze, iar asta pentru ca desi sunt unele proiecte pentru a dezvolta unul, ele sunt inca departe de finalizare.