Anunt de la Politia Romana, ce Trebuie sa Stie MILIOANE de Romani

anunt politia romana masuri preventie

Politia Romana a facut astazi un anunt foarte important pentru milioane de romani din toata tara, unul despre care ar trebui sa stie toata lumea pentru ca vorbeste despre masurile pentru supravegherea respectarii masurilor de preventie impotriva infectarii cu noul Coronavirus.

Politia Romana a folosit 17.700 de angajati ai diverselor institutii din Romania pentru a verifica daca masurile de preventie sunt respectate, sau nu, si e bine sa stiti acest lucru, si sa le respectati, pentru ca autoritatile vegheaza constant totul.

“În cursul zilei de luni, 22 februarie a.c., peste 17.700 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai autorităților locale au efectuat 1.538 de acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Astfel, au fost verificați peste 4.400 de operatori economici, 183 de operatori de transport persoane și aproximativ 8.490 obiective de interes, precum restaurante, terase sau fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 86.000 de persoane.

În total, au fost aplicate 5.528 sancțiuni contravenționale, în valoare de 947.300 de lei.

4.721 de sancțiuni s-au aplicat pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice.
Totodată, au fost aplicate aproximativ 800 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.
Tot în cursul zilei de ieri, personalul MAI a întocmit patru dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

La linia telefonică TELVERDE la care pot fi sesizate situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară, au fost primite 10 apeluri, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a șapte județe.

Angajații MAI vor desfășura și în perioada următoare acțiuni de prevenire și combatere a activităților care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.”