Facebook Intareste Lupta cu Abuzurile Comise Impotriva Copiilor

Facebook abuzuri copii

Facebook este cea mai mare retea de socializare de pe planeta, insa din pacate in cadrul sau se distribuie tot felul de materiale, nu toate dintre ele chiar atat de potrivite pentru adulti, si in niciun caz pentru copii, problema fiind una cunoscuta de catre companie.

Facebook stie ca exista o problema in cadrul retelei sale de mesagerie cu distributia de continut care prezinta abuzuri impotriva copiilor, si anunta acum ca a decis sa implementeze schimbari menite sa reduca intr-o buna masura numarul de materiale de acest gen distribuite.

Facebook va implementa in primul rand un mesaj de avertizare pentru utilizatorii care cauta in cadrul platformei sale materiale care prezinta abuzuri impotriva copiilor, urmand a le afisa informatii cu privire la riscurile legale la care se expun.

Facebook implementeaza deasemenea si verificari pentru materialele care contin imagini cu copii abuzati, iar cei care le distribuie vor vedea o alerta care le spune ca acel continut incalca reguliel platformei, el fiind sters, impreuna cu orice fel de conturi care promoveaza acel continut.

Facebook abuzuri copii detectare

“Pe baza constatărilor noastre, dezvoltăm soluții specifice, inclusiv noi instrumente și politici pentru a reduce partajarea acestui tip de conținut. Am început prin testarea a două instrumente noi – unul care vizează căutarea potențial rău intenționată a acestui conținut și altul care vizează partajarea non-rău intenționată a acestui conținut. Primul este un pop-up care este afișat persoanelor care caută termeni în aplicațiile noastre asociate cu exploatarea copiilor. Fereastra pop-up oferă modalități de a obține ajutor de la organizațiile de deturnare a infractorilor și împărtășește informații despre consecințele vizualizării conținutului ilegal.”

Facebook abuzuri copii alerta

Facebook va include in categoria continutului ce prezinta abuzuri impotriva copiilor si materialele care arata copii care se lovesc, sau adulti care lovesc copii chiar si in gluma, asa ca ar fi bine sa nu publicati continut de acest gen in platforma.