Raed Arafat: Anunt privind Valul 3 al Pandemiei si o Noua Carantina Generala

Raed Arafat val 3 pandemie carantina

Raed Arafat a fost intrebat despre ceea ce s-ar putea intampla in cel de-al treilea val al pandemiei de Coronavirus in Romania, si daca s-ar putea impune din nou carantina generala in toata tara, seful DSU afirmand ca acest lucru nu este luat in discutie acum.

Raed Arafat spune ca desi nu se pune problema unei carantine generale in momentul de fata, daca situatia o va impune, aunci se pot lua masuri locale de carantinare, ceea ce am vazut ca s-a mai intamplat, si se intampla in momentul de fata pentru ca exista localitati in care rata de infecare e mare.

“În primul rând pregătirea este prin a evita apariția valului 3, prin respectarea regulilor, respectarea purtării măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment și vedem că e greu. Lumea clar că s-a săturat. În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția tuturor că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare.

Eu sper să nu ajungem acolo. Nu se pune problema de lockdown în niciun caz, dar măsuri locale, măsuri zonale, asta da, poate crește numărul lor dacă ajungem la o situație de creștere semnificativă în unele zone. a declarat Raed Arafat la Antena 3.”