CEC Bank: ALERTA! MILIOANE de Clienti Romani sunt AVERTIZATI

CEC Bank a emis o alerta foarte importanta pentru milioane de clienti din toata Romania, iata de ce ii avertizeaza, si ce trebuie sa faca toti acum.

CEC Bank atasare

CEC Bank a emis o alerta extrem de importanta pentru milioane de clienti din toata Romania, una despre care trebuie sa stie toata lumea pentru ca vorbim despre o situatie extrem de serioasa. Mai exact, cei de la CEC Bank ii avertizeaza pe toti clientii din tara in legatura cu o problema foarte grava, atacurile de tip phishing care au loc in momentul de fata, si care au menirea de a le fura banii din conturi, prin orice fel de metode este posibil, din pacate.

CEC Bank vorbeste in mesajul de mai jos despre atasamentele suspecte pe care utilizatorii le pot primi prin email de la diverse persoane care isi aroga identitatea bancii, dar care in realitate nu au legatura cu ea. Alerta vine dupa ce initial CERT-RO, si mai apoi Bitdefender au emis atentionari cu privire la faptul ca marile banci din Romania au clientii vizati de o serie de atacuri de tip phishing, iar CEC Bank se numara printre bancile vizate de ele.

CEC Bank: ALERTA! MILIOANE de Clienti Romani sunt AVERTIZATI

CEC Bank atasare frauduloasa

CEC Bank vorbeste in atentionarea sa despre accesarea de fisiere care sunt atasate email-urilor trimise catre oameni, dar problema in sine este cu mult, mult mai mare decat pare la o prima vedere. CEC Bank ii atentioneaza pe oameni sa nu ia in considerare email-urile venite de la diverse persoane, insa in realitate trebuie spus si ca mesajele SMS, sau apelurile telefonice venite de la persoane necunoscute trebuie privite cu acelasi grad de circumspectie.

CEC Bank i-a mai avertizat in trecut pe clientii sai din toata Romania in legatura cu faptul ca exista atacuri de tip phishing de care ei ar trebui sa stie, si care le pot genera mari batai de cap. Alertele vor continua in urmatoarele saptamani atat de la CEC Bank, cat si de la alte banci din Romania, iar asta pentru ca atacurile acestea nu se vor opri peste noapte, ci se vor intensifica pe masura ce restrictiile impuse de pandemia de Coronavirus vor ramane in vigoare.

CEC Bank incearca sa ii ajute pe clientii sai din toata Romania sa se protejeze impotriva atacurilor de acest gen, insa este foarte important ca oamenii sa si fie atenti la mesajele transmise.