DIGI Romania: PROBLEMA Uriasa care a fost Confirmata OFICIAL

DIGI Romania are o problema uriasa care a fost confirmata in mod oficial de catre companie, iata ce nu stie foarte multa lume, si cat de important este.

DIGI Romania pierderi

DIGI Romania este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din tara noastra, cu peste 10 milioane de clienti, si multe alte milioane in subsidiarele din Spania, Ungaria, sau Italia. DIGI Romania are una dintre cele mai mari infrastructuri de telefonie mobila din Romania, cu 3.7 milioane de clienti la final de an 2020, iar aici vedem si o problema serioasa pentru operator, una surprinzatoare, avand in vedere evolutia din alte zone din Europa.

DIGI Romania a anuntat ca la final de an 2020 avea 6.4 milioane de clienti ai serviciilor de telefonie mobila, cu 700.000 ma imulti decat la finalul anului 2019, cresterea fiind una substantiala in toate tarile in care activeaza. Dintre toate aceste tari, in Spania s-a inregistrat cresterea cea mai mare pentru DIGI Romania, acolo ajungand 400.000 de clienti noi in reteaua de telefonie mobila, mai bine de jumatate din totalul cresterii inregistrate in toata Europa.

DIGI Romania: PROBLEMA Uriasa care a fost Confirmata OFICIAL

DIGI Romania a mai atras putin peste 100.000 de clienti noi in Italia si Ungaria pentru serviciile de telefonie mobila, asa ca mai raman undeva pe la 200.000 de clienti noi atrasi in reteaua DIGI Mobil din tara noastra. Cifra reprezinta mai putin de jumatate din cele peste 400.000 de numere de telefonie portate in retea in anul 2020 de catre cei de la DIGI Romania, deci un numar substantial de clienti a plecat de la operator in cursul anului 2020.

DIGI Romania atrage extrem de multi clienti prin portare in fiecare an, insa ei acopera si pierderi substantiale pe care le are operatorul, in raport cu numarul total de clienti care ii folosesc serviciile de telecomunicatii. Practic, DIGI Romania inca este pe un trend pozitiv, insa ii pleaca si foarte multi clienti, iar acest lucru nu e tocmai nou, ci dureaza de cativa ani de zile, si v-ma mai spus in alte cazuri despre faptul ca portarile in retea acopera plecarile, intr-o anumita masura.

DIGI Romania nu a vorbit prea mult despre aceasta situatie pana acum, si nici nu va vorbi pentru ca nu e tocmai ceva cu care sa se laude, insa desi intra multi clienti in reteaua sa, pleaca si destul de multi.