Planeta Venus: INCREDIBILA Descoperire pentru TOATA Omenirea

Planeta Venus este in centrul unei incredibile descoperiri care se aplica inclusiv pentru Pamant, iata ce ar fi bine sa stim in legatura cu ea.

Planeta Venus inel

Planeta Venus este in centrul unei descoperiri incredibile care ne arata din nou cat de importanta este ea pentru sistemul solar, dar si cat de multe secrete se ascund in continuare in el, despre care nu stim. Mai exact, se pare ca planeta Venus face parte dintr-un grup de planete care s-au format cu mult inainte ca multa lume sa stie acest lucru, iar Pamantul este inclus in aceasta grupa, pentru ca se afla in “inelul interior” al planetelor apropiata fata de soare.

Planeta Venus face parte dintr-un grup de planete care are si o compozitie diferita in raport cu cele din inelul exterior, iar asta conteaza foarte mult atat pentru explorarea ei, cat si pentru ceea ce se ascunde in ea. DIn cauza pozitiei in care se afla in raport cu soarele, planeta Venus s-a format deasemenea mai greu decat Jupiter, Saturn, etc, iar acelasi lucru este valabil inclusiv in ceea ce priveste Pamantul, si felul in care a aparut planeta noastra.

Planeta Venus: INCREDIBILA Descoperire pentru TOATA Omenirea

Planeta Venus este imposibil de explorat in momentul de fata din cauza caldurii intense care exista pe suprafata sa, aceasta distrugand inclusiv robotii care au fost trimisi de americani si rusi pentru explorare. Aceasta situatie este data intr-o foarte mare masura de apropierea fata de soare, care a eliminat apa de pe suprafata corpului cosmic, insa nu acelasi lucru s-a intamplat si pe Pamant, care se afla la o distanta mai mare fata de soare, in raport cu planeta Venus.

“Formarea planetelor din sistemul solar exterior a început mai târziu, dar s-a terminat și mai repede; planetele interioare aveau nevoie de mult mai mult timp. Deoarece cel de-al doilea proces a început mai târziu, o mare parte din aluminiul radioactiv-26 se degradase deja, ceea ce înseamnă că o cantitate mai mică de elemente volatile s-a evaporat. Ca rezultat, regiunea exterioară a văzut formarea de uriași de gaz și gheață precum Jupiter, Saturn sau Uranus.”

Planeta Venus se afla totusi la o distanta mai mare fata de Mercur, despre care stim si mai putine, insa acolo ar exista si mai putina apa, iar explorarea este din nou ceva de neconceput. Formarea acestor planete din “valul intai” a avut loc tocmai pentru ca se afla atat de aproape de soare, iar planeta Venusar fi putut arata cu mult diferit daca ar fi fost plasata in pozitia in care se afla acum Saturn si Jupiter, dar probabil ca nu vom afla cum ar fi putut fi cealalta realitate.

Planeta Venus va fi explorata indeaproape de catre noi nave spatiale care vor fi trimise de catre diverse agentii spatiale, si poate ca vom afla mai multe informatii importante cu privire la formarea lor.