Android: COLOSALA Schimbare Anuntata OFICIAL de catre Google

Android are o colosala schimbare anuntata in mod oficial de catre compania Google, iata ce trebuie sa stii chiar acum in legatura cu ea, si sa faci.

Android latenta

Android are in mod oficial anuntata o colosala schimbare facuta de catre compania Google pentru cel mai popular sistem de operare de pe intreaga planeta, una despre care toata lumea ar trebui sa stie chiar acum. Mai exact, vorbim despre o schimbare menira sa le ofere utilizatorilor din intreaga lume o experienta mult mai buna pentru ascultarea de muzica, filme, sau orice fel de sunete care sunt redate prin difuzoarele telefoanelor Android, si nu numai.

Android are imbunatatita semnificativ latenta audio resimtita de catre oameni in momentul in care ruleaza sunete prin intermediul sistemului de operare, si voribm despre o veste extrem de buna. Google a inceput acum 4 ani de zile un proiect special prin care a decis sa colaboreze cu producatorii de chip-uri audio pentru a imbunatati semnificativ latenta in Android, si iata ca acum se observa primele “roade” ale muncii depuse de catre compania americana.

Android: COLOSALA Schimbare Anuntata OFICIAL de catre Google

Android latenta audio

Android are acum o latenta de maxim 40ms pentru redarea de fluxuri audio, iar Google spune ca ea este suficient de mica pentru a sustine utilizare in timp real a aplicatiilor pentru redarea de sunete, si nu numai. Cea mai mica latenta audio inregistrata in Android in 2017 a fost de 109ms, deci vorbim despre o reducere uriasa la 39ms acum, insa Google spune ca atunci latenta medie era peste 222ms pentru telefoanele cu acest sistem de operare, deci realizarea e uriasa.

“Latența medie a celor mai populare telefoane Android a scăzut la mai puțin de 40 ms, ceea ce se încadrează în intervalul necesar pentru aplicațiile în timp real. Acest lucru este mai impresionant atunci când considerați că există acum mai mulți OEM pe lista cea mai populară, comparativ cu un singur producător din 2017. În plus, multe dintre dispozitivele de pe listă nu sunt modele emblematice de ultimă generație.”

Android are acum o latenta medie de 8 – 28 ms pentru modelele cele mai noi de telefoane Pixel, si desigur ca sta se va observa inclusiv in dispozitivele puse la vanzare de catre alti producatori. Acasta impresionanta realizare a celor de la Google trebuie privita ca rezultatul unei munci de 4 ani de zile, o munca extrem de importanta pentru a aduce in Android ceva ce foarte multa lume astepta sa vada de si mai multa vreme deja.

Android va avea si mai multe schimbari bune implementate in viitor de catre cei de la Google, dar ramane de vazut cat va dura pana cand totul va fi 100% gata pentru a fi oferit.