WhatsApp: SECRET Urias, cea mai IMPORTANTA Schimbare in 2021

WhatsApp are dezvaluit astazi un secret urias privind cea mai mare schimbare pe care o face in anul 2021 pentru telefoanele iPhone si Android.

WhatsApp respectare

WhatsApp are dezvaluit un secret urias care ne prezinta cea mai mare schimbare care va fi facuta in anul 2021 pentru aplicatia de mesagerie, si vorbim despre o decizie extrem de importanta pentru iPhone si Android. Mai exact, cei de la WhatsApp au decis sa implementeze in sfarsit un sistem de criptare pentru backup-urile facute pentru datele din aplicatia lor, ceva ce foarte multa lume cerea de ani de zile, si ceva ce va ajunge abia acum, din pacte.

WhatsApp a fost criticata in foarte multe randuri din cauza faptului ca nu oferit criptare pentru backup-urile facute de catre oameni, ele putand fi accesate cand sunt incarcate in iCloud, sau Google Drive. Nu conteaza daca e vorba despre iPhone, sau Android, cei de la WhatsApp lasand datele accesibile pentru persoanele rau intentionate, insa iata ca se schimba intr-un final si acest lucru, o problema foarte mare de securitate a platformei fiind eliminata.

WhatsApp: SECRET Urias, cea mai IMPORTANTA Schimbare in 2021

WhatsApp respectare backup

WhatsApp va integra aceasta functionalitate atat in iPhone, cat si in Android, iar dupa cum puteti vedea mai sus, va fi necesara setarea unei parole care sa faca imposibila accesarea datelor din backup. WhatsApp ne va cere intai sa confirmam ca vrem sa setam o parola pentru backup, numarul de telefon fiind cerut pentru a se verifica faptul ca noi facem asta, iar dupa aceea putem seta parola, care va fi ceruta atunci cand vrem sa reinstalam acel backup in telefon.

WhatsApp implementeaza intr-un final aceasta functionalitate pentru a ne asigura ca datele sunt intr-un final protejate asa cum trebuie, si e important sa va folositi de aceasta functionalitate. Desigur ca nu trebuie sa uitati parola pe care o setati pentru cont, iar asta pentru ca in cazul in care o uitati, nu veti mai putea reinstala backup-ul cu datele voastre, si va fi nevoie sa renuntati la ele, deci folositi parole pe care nu le veti uita.

WhatsApp lucreaza la aceasta schimbare, si o va oferi in anul 2021, doar ca deocamdata nu se stie foarte clar cand, pentru ca ea trebuie pregatita temeinic pentru a fi lansata.