COVID-19 Romania: Etapa a 3-a de vaccinare deschisa in 8 localitati

COVID-19 Romania Etapa 3 vaccinare deschisa 8 localitati

Campania de vaccinare impotriva COVID-19 continua in Romania, iar in 8 localitati se permite programarea persoanelor din etapa a 3-a pentru imunizare, acestea avand o rata de incidenta de peste 4.5/1000 de locuitori, scopul fiind de a reduce numarul de infectii.

Valeriu Gheorghita, corodonatorul CNCAV, a precizat in conferinta de presa pe care o vedeti mai jos ca toti cei interesati sa se vaccineze impotriva COVID-19 o vor putea face direct din platforma de programare, asta in timp ce noi centre cu ser AstraZeneca vor fi deschise de catre autoritati.

Localitatile in care vaccinarea impotriva COVID-19 va fi posibila si pentru persoanele care fac parte din categoria a 3-a sunt : Alba Iulia, Timisoara, Brasov impreuna cu Sanpetru, Baia Mare, Zalau, Petrosani, Cluj-Napoca, Giurgiu.

“Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea isi doreste sa poata interveni in localitatile unde rata de transmitere a virusului depaseşte 4,5 la mie si sa vaccineze mai multe persoane, astfel incat sa impiedice continuarea cresterii ratei de transmitere, in aceste localitati.

In aceste localitati va fi posibila programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct in platforma de programare.”