Telekom: Cum vor fi Transferati Clienti catre Orange in 2021

Telekom se pregateste sa faca transferul a milioane de clienti catre Orange in anul 2021, iata cum se va desfasura procedura in urmatoarele luni.

Telekom companie

Telekom se pregateste sa-si transfere clientii din divizia de servicii fixe catre Orange dupa ce s-a ajuns la o intelegere cu privire la cumpararea acesteia in cadrul unei tranzactii evaluata la sute de milioane de euro. Tranzactia urmeaza sa fie intaptuita in toamna acestui an, data de 1 septembrie fiind stabilita de catre cele doua companii pentru ca schimbul de clienti sa fie finalizat, si desigur ca e vorba despre o data foarte indrazneata pentru companii.

Telekom nu va avea totusi divizia preluata direct de catre cei de la Orange, iar asta pentru ca toti clientii vor fi transferati intr-o companie noua care va fi facuta undeva pana prin august. Acolo vor ajunge toti clientii diviziei de servicii fixe a celor de la Telekom, impreuna cu unii din divizia mobila care folosesc servicii convergente, iar aceasta noua companie va fi preluata in totalitate de catre Orange la un moment dat, deocamdata nedezvaluit oficial.

Telekom: Cum vor fi Transferati Clienti catre Orange in 2021

Telekom nu va mai avea vreun control in noua companie, aceasta urmand a avea actionariatul format din cei de la Orange si statul roman, autoritatile avand deasemenea un procent insemnat din divizia de servicii fixe. Statul roman a fost nevoit sa isi dea cordul pentru ca divizia de servicii fixe a celor de la Telekom sa poata fi preluata, ceva ce e destul de normal pana la urma, dar asta a ingreunat achizitia celor de la Orange, si ar putea sa fie o problema in continuare.

Telekom vrea sa termine cat mai repede cu aceasta tranzactie pentru a putea vinde divizia de servicii fixe, dar mai sunt cateva luni in care trebuie sa fie facute pregatiri serioase. Pentru clienti toata aceasta modificare nu ar trebui sa aduca nimic in materie de schimbari sesizabile, iar asta pentru ca asa au si vrut Telekom si Orange sa fie lucrurile pentru ca totul sa fie cat mai simplu pentru clientii din toata Romania, ceea ce e extrem de bine.

Telekom va ramane in Romania cu divizia de servicii mobile, insa vorbim despre un numar redus de clienti care vor fi in continuare activi si vor beneficia de toate aceste servicii.