Netflix: Problema adusa de o Schimbare Crezuta Imposibila

Netflix impune o masura pe care foarte multi au crezut-o imposibila, dar care ar putea aduce si o problema colosala pentru compania americana.

Netflix neautorizat

Netflix este de departe cea mai mare platforma de streaming video la cerere in momentul de fata, cu peste 200 de milioane de abonati in intreaga lume, cifrele fiind in continua crestere pentru ca interesul vis-a-vis de ea e mare. Numarul foarte mare de abonati pe care Netflix ii are a motivat compania sa creasca substantial si investitiile facute pentru a crea continut nou pentru abonatii sai, insa lucrurile nu merg totusi chiar in cea mai buna directie acum.

Netflix a decis sa testeze o schimbare pe care extrem de multi oameni o credeau imposibila, dar care in final s-ar putea dovedi a fi o foarte mare problema pentru abonatii sai. Netflix vrea sa interzica folosirea platformei sale de catre cei care nu au abonamente, astfel ca multi oameni care utilizau conturile altor persoane s-ar putea gasi in situatia in care vor trebui sa plateasca efectiv pentru a putea urmari filmele si serialele disponibile in ea.

Netflix: Problema adusa de o Schimbare Crezuta Imposibila

Netflix vrea sa creasca numarul de abonati cu aceasta masura, eliminand cel mai probabil un numar foarte mare de persoane care nu-si fac cont pentru ca au acces la platforma prin conturile altor oameni. Problema este ca aceasta masura ar putea forta unii abonati sa renunte la Netflix, sau cel putin asta cred analistii din SUA, care spun ca platforma isi asuma un risc foarte mare cu decizii de acest gen, si asta ar putea avea un impact negativ asupra bazei de abonati.

Netflix spera ca baza sa de clienti sa creasca cu 10% in urma implementarii masurii de a bloca accesul la platforma catre persoanele neautorizate, deci in realitate problema ar fi mare. E posibil ca numarul celor care acceseaza continutul Netflix prin contul altor persoane sa fie de chiar 20% din baza totala de abonat, daca platforma spera ca numarul clientilor sa creasca cu 10%, dar e posibil sa fie o cifra chiar mai mare, si e posibil ca unii sa plece dupa aplicare asa.

Netflix are preturi destul de mari pentru serviciile sale, in comparatie cu alte platforme, si e posibil ca unii oameni care o folosesc sa plateasca impreuna pentru a avea acces la ea, si in aceasta sitautie ei ar putea disparea, impreuna cu altii.