Calea Lactee: Imaginea ce Arata Coliziunea cu o Alta Galaxie

Calea Lactee are prezentata intr-o imagine coliziunea care urmeaza sa aiba loc cu o alta galaxie care se indreapta cu viteza spre a noastra acum.

Calea Lactee lovire

Calea Lactee se va ciocni de o alta galaxie care se indreapta cu viteza spre a noastra in momentul de fata, oamenii de stiinta vorbind deja de ceva vreme despre ceea ce urmeaza sa se intample. Mai exact, peste 4 miliarde de ani Calea Lactee se va ciocni cu o galaxie care se afla deja in apropierea sa, si este pe o directie clara de a se combina cu a noastra, ea fiind mai mica, si urmand a fi inghitita de catre a noastra, asa cum s-a intamplat cu altele.

Calea Lactee are in imaginea de mai sus prezentata aceasta coliziune care este anticipata de catre oamenii de stiinta din intreaga lume, procesul fiind unul foarte complex, dar nu tocmai o premiera. Calea Lactee a mai inghitit alte galaxii care s-au ciocnit cu ea, si asa a ajuns sa fie atat de mare in decursul a miliarde de ani de coliziuni cu alte galaxii, adunand milioane peste milioane de stele si planete care acum se afla in interiorul sau.

Calea Lactee: Imaginea ce Arata Coliziunea cu o Alta Galaxie

Calea Lactee lovire galaxie
FOTO: NASA.

Calea Lactee ar putea avea parte de o coliziune violenta cu aceasta galaxie care se indreapta cu repeziciune spre ea, astfel ca oamenii de stiinta ar putea avea parte de un spectacol foarte interesant pe cer in viitor. Calea Lactee este atat de mare incat aceasta coliziune nu ar trebui sa afecteze Pamantul, chiar daca totul se va intampla peste foarte mult timp, si nu stim oricum in ce masura vom fi afectati de ceea ce se va intampla in cadrul galaxiei noastre.

Calea Lactee a crescut in urma coliziunilor cu alte galaxii, si este de asteptat ca acest proces sa nu fie intrerupt dintr-odata fara prea multe explicatii, dar el se intampla destul de rar. 4 miliarde de ani este o perioada foarte lunga de timp, asa ca pana atunci e posibil sa dispara intreaga omenire, asa ca e posibil ca nimeni sa nu poata observa coliziunea dintre acea galaxie si Calea Lactee, deci asta nu prea este marea problema a omenirii in acest moment.

Calea Lactee a trecut prin cateva coliziuni de-a lungul existentei sale, unele avand efectele observate de catre oamenii de stiinta, dar nimic nu a fost observat direct pana acum.