WhatsApp: Problema Mare la care Trebuie sa fii foarte Atent

WhatsApp are o problema foarte serioasa la care foarte multa lume trebuie sa fie foarte atenta, iata cat de serioasa este ea, si cum esti afectat.

WhatsApp resursa

WhatsApp este de departe cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta, peste 2 miliarde de oameni fiind in fiecare luna activi pentru a comunica cu diverse alte persoane, dar si pentru a se informa. WhatsApp este vazuta de catre multi ca o aplicatie de mesagerie, insa in realitate ea este folosita de catre foarte multa lume si pentru a se informa, dar din pacate nu tot ceea ce este distribuit prin cadrul sau este veridic si trebuie avut in considerare.

WhatsApp are foarte multe informatii false distribuite prin intermediul sau, in special prin grupuri, dupa ce compania care o administreaza a decis sa mai limiteze retrimiterile de mesaje. Aceasta masura a redus intr-o anumita masura distributia de informatii false prin WhatsApp, insa in grupurile de informatii inca se distribuie foarte multe minciuni pe care, din pacate, multi oameni le cred, si din pacate actioneaza in baza lor, fara sa stie realitatea.

WhatsApp: Problema Mare la care Trebuie sa fii foarte Atent

WhatsApp nu prea face nimic pentru a limita dezinformarea din grupurile de conversatii, lasand totul la “mana” administratorilor acelor grupuri, chiar daca de multei ori chiar ei le distribuie fara oprire. Facebook a anuntat recent o initiativa noua prin care vrea sa limiteze vizibilitatea grupurilor in care se distribuie informatii mincinoase, insa in cazul WhatsApp nu exista vreo initiativa de acest gen, si e greu de spus daca una ar putea fi pusa in practica de companie.

WhatsApp este vazuta de catre multa lume ca o sursa de informare, insa pentru altii este o resursa pentru dezinformare, astfel ca trebuie sa fiti foarte atenti la ceea ce credeti, din ceea ce vi se distribuie. Daca vedeti informatii de la persoane pe care nu le cunoasteti, ar trebui sa fiti foarte reticenti in ceea ce le priveste, iar asta pentru ca s-ar putea sa aveti de-a face cu date complet eronate care v-ar putea convinge sa luati decizii gresite.

WhatsApp este foarte populara, si nu exista vreo alternativa viabila pentru ea in momentul de fata, asa ca toate problemele despre care toata lumea stie deja nu vor disparea prea curand.