Anunt al lui Valeriu Gheorghita privind Vaccinul AstraZeneca

Anunt Valeriu Gheorghita Vaccinul AstraZeneca

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare in Romania, a vorbit despre vaccinul AstraZeneca Oxfort in toiul scandalului privind siguranta utilizarii sale, afirmand ca e aproape imposibil de confirmat problemele raportate recent.

Valeriu Gheorghita spune ca numarul de persoane care ar fi fost afectate de problema care a dus la suspendarea folosirii sale in anumite tari e imposibil de confirmat, insa chiar si asa in anumite zone de pe glob s-a decis ca vaccinul nu ar fi deocamdata sigur.

“La acest moment nu se recomandă tratamentul preventiv cu anticoagulant. Din datele centralizate de Agenția Europeană a Medicamentului, vorbim de aproximativ 13 cazuri de tromboză venoasă de sinus cerebral, ceea ce înseamnă, din 20 de milioane de persoane vaccinate la nivel european și în Marea Britanie, este aproape imposibil de făcut o legătură de cauzalitate între vaccin, vaccinare și apariția acestor fenomene extrem de rare.

Vorbim de situații extrem de rare, însemnând 3, 4, 5 cazuri la 1 milion de persoane vaccinate. În condițiile în care suntem în plină pandemie și știm foarte bine că avem un număr mare de cazuri asimptomatice și că această infecție cu Sars-CoV-2 evoluează cu un status pro-trombotic este foarte greu de spus. a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI24.”